Hlavní obsah

Holanďan zůstává největším smolařem. Útočník Slavie míří na operaci

Aktualizováno

Největší smolař sešívaných? V poslední době určitě nešťastný Holanďan. Útočník Mick van Buren utrpěl na středečním dopoledním tréninku po srážce s brankářem zlomeninu lýtkové kosti a dva dny před startem ligové sezóny ho čeká operace. Důrazný hráč přitom promarodil již většinu jarní sezóny, během níž stihl zasáhnout do dvou ligových duelů.

Slavii se těsně před startem sezóny zranil Mick Van BurenVideo: Sport.cz

 
Článek

Kouzlo nechtěného. Sešívaní ve středu po obědě prezentovali v Edenu své cíle pro novou sezónu. A během tiskové konferenci tak trochu v přímém přenosu probíhala kalvárie jejich útočníka.

„Zdravotní stav kádru je momentálně celkově dobrý. Jen na dopoledním tréninku došlo k jednomu nepříjemnému zranění. Snad nepůjde o nic vážného," konstatoval nejprve trenér Jindřich Trpišovský.

Teprve později upřesnil, o koho se jedná. „Zranil se znovu Mick van Buren. Je v nemocnici po srážce s brankářem, čekáme na zprávu," avizoval kouč.

Ještě, než tiskovka skončila, dostal od doktorů nepříjemnou zprávu. „Mick má zlomenou kost, ještě dnes ho čeká operace," oznámil tiskový mluvčí Michal Býček.

Pětadvacetiletý útočník přitom promarodil téměř celé jaro, během něhož stihl zasáhnout jen do dvou ligových duelů.

„Van Buren je pro nás třetí variantou do útoku a alternativou na křídlo. Je tedy velká nepříjemnost, že nám znovu vypadl," netají Trpišovský.

Naopak ho těší, že se blíží návrat dlouhodobého maroda Mešanoviče. „Muris už má povolený nekontaktní program s týmem, v září se snad zapojí do plné zátěže. Jeho naturel nám na jaře možná někdy chyběl, zdravotně zatím vypadá skvěle," hlásí trenér.

Reklama

Související témata: