Hlavní obsah

Sparta tolik neutrácela, Slavia s rekordem

Karel FeltSport.czPrávo

Bezmála stovka fotbalistů změnila v létě dresy v rámci obou nejvyšších českých soutěží. Příchodů a odchodů ze zahraničí a opačným směrem bylo letos minimum. Nikdo zběsile neutrácel jako Sparta minulé léto.

Foto: SK Slavia Praha

Rumunský reprezentační záložník Alexandru Baluta se stal nejdražší posilou v historii fotbalové Slavie.

Článek

Tradičně levně, ale účelně a s výhledem do budoucnosti posilovala Plzeň. Křídelník Ubong Ekpai ze Zlína jako největší posila se vešel do 10 miliónů, stoper Luděk Pernica se vrátil z hostování v Jablonci. „S kádrem jsem spokojený, hlavním úkolem doma bude obhajoba titulu," vyhlásil trenér Pavel Vrba.

Slavia má klubový rekord. Za 67 mil. korun přišel křídelník Alexandr Baluta. „Má výborný první dotek, skvělý dribling, hraje parádně jeden na jednoho," vyzdvihl přednosti rumunského reprezentanta trenér Jindřich Trpišovský.

Hodně živo bylo na pražské Letné, ale ne díky nesmyslným přestupům jako loni. Nově přišli jen rumunský bek Alexandr Chipciu, ghanský útočník Benjamin Tetteh, srbský stoper Uroš Radakovič a gólman Milan Heča. Sparta by se ráda zbavila některých loňských „úletů". Podle informací Práva by turecký stoper Semih Kaya měl odejít do Galatasaraye, angažmá si hledá doma i druhý nejdražší hráč ligy, Tal Ben Chaim. Spartu nejvíc pálí hrotový útočník. David Lafata skončil a Matěj Pulkrab se po návratu z Liberce trápí.

V létě došlo i ke změnám na trenérských lavičkách. Pod Ještědem vystřídal Davida Holoubka Slovák Zslot Hornyák. Do Karviné přišel z Táborska zkušený Roman Nádvorník, na zlínskou lavičku po Vlastimilu Petrželovi usedl Michal Bílek, poslední kouč, který postoupil s reprezentací do vyřazovacích bojů na ME.

Letní změny dresů
Odchody do zahraničí
Tomáš NECID útočník Slavia - Bursaspor (NH)
Zdeněk FOLPRECHT záložník Liberec - Pafos (Kypr)
Per-Egil FLO (Nor.) obránce Slavia - Lausanne
Příchody ze zahraničí
Alexander CHIPCIU (Rum.) obránce Anderlecht - Sparta (H)
Alexandru BALUTA (Rum.) křídelník Craiova - Slavia
Roman PROCHÁZKA záložník Levski - Plzeň
V rámci ligy
Vladimír COUFAL obránce Liberec - Slavia
Davis IKAUNIEKS (Lot.) útočník Jihlava - Jablonec
Václav PILAŘ záložník Plzeň - Olomouc
Luděk PERNICA obránce Jablonec - Plzeň (NH)
Ubong EKPAI (Nig.) útočník Zlín - Plzeň
Uroš RADAKOVIČ (Srb.) obránce Olomouc - Sparta
Za jménem hráče (u cizince státní příslušnost) je pozice a odkud kam odešel.

Reklama

Související témata: