Hlavní obsah

Nervozitu jsem cítil z okolí, ne v kabině, ujišťuje Hapal. Naladil ho synův gól

Praha

Oddechli si, ne že ne. V ligové premiéře proti nováčkovi byli jasným favoritem. Po nepřesvědčivých výsledcích v přípravě je však pro fotbalisty pražské Sparty výhra 2:0 nad Opavou důležitější, než by se mohlo zdát. „Nervozitu jsem cítil, ale spíš z okolí, ne v kabině,“ ujišťuje trenér Pavel Hapal. Další ohlasy najdete v přiloženém videu.

Sparta si poradila s nováčkem s OpavyVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jak fanoušci Opavy pochodovali na Letnou

Podporují se na dálku. Dvě hodiny před výkopem duelu na Letné začal druholigový zápas fotbalistů Prostějova s Vlašimí. Za domácí nastupuje Lukáš Hapal, nejstarší ze tří fotbalových synů trenéra Sparty. Prostějov šel díky jeho gólu do vedení 2:1, utkání však nakonec skončilo nerozhodně 2:2.

„Syna samozřejmě pozorně sleduji. Psal mi, že nebude v základu a začne jen na lavičce. Tak jsem mu poslal esemesku neboj, vlezeš tam a rozhodneš. Stalo se, hned jak nastoupil, opravdu dal gól. Jenže Vlašim ve třetí minutě nastavení vyrovnala, takže výsledek mi ani nepřipomínejte. Mohl mít mnohem větší radost," líčí Pavel Hapal.

Tátu nejdřív naladil kluk, pak i vlastní tým. Letní rozpaky zaplašil očekávanou výhrou. „První tři týdny v přípravě jsme opravdu tvrdě pracovali a hráli v těžké únavě, nevybírali si lehké soupeře. Teď jsme zvolnili, věřím, že se kvalita ukáže a budeme vítězit," doufá Hapal.

Další týden bude náročný

Sparta má pekelný začátek sezóny. Ve čtvrtek hraje v Srbsku pohárový duel se Suboticou, v neděli pak nastoupí na horké půdě v Jablonci. O to cennější tři body s Opavou jsou.

„Každé vítězství je důležité. Zvlášť ve Spartě. Vyhrávat se tady musí pořád. Věřím, že stejně k zápasu přistoupí hráči i ve čtvrtek," přeje si kouč.

Vítězný gól si střelou zdálky připsal záložník Kanga. „Byl opět často u míče, snažil se řídit hru. Někdy mohl být trochu rychlejší, ale pak dal důležitý gól. Podobný jako v minulé sezóně v Jihlavě. Pozitivně však hodnotím celý tým," zdůrazňuje Hapal.

Tetteh byl přínosem

A další jednotlivci? Pod oba góly se podepsal střídající novic Tetteh. Na první nahrál, druhý si po jeho střele dal nešťastnou tečí opavský Svozil vlastní.

„Nastoupil a podílel se na gólech, což je dobře. Oživil hru, byl přínosem. Všechna střídání nám vyšla," pochvaluje si trenér, který po mizerné minulé sezóně neztrácí trpělivost s Ben Chaimem. „Vydal se na maximum a byl odměněn potleskem všech fanoušků. Bohužel mu zatím není souzený gól, ale snad se trefí co nejdříve," říká na adresu izraelského reprezentanta.

Na pravém kraji obrany debutoval Rumun Chipciu. „Odehrál velice dobré utkání, podporoval ofenzivu stejně jako na druhé straně obrany Frýdek. Bude pro nás velká posila, někdy může nastoupit i výš."

V Srbsku už bude moci nastoupit další letní posila, stoper Radakovič. „Ke změnám v sestavě určitě dojde. Dopředu jsme si je plánovali a není důvod od nich ustupovat. Uvidíme, jaký bude zdravotní stav. Hlavně u Pulkraba, který musel střídat kvůli zranění. Ale je začátek sezóny, rozhodně nebudeme někoho šetřit na Jablonec. Tak nepřemýšlíme. Všichni jsou připraveni a chtějí hrát," zdůrazňuje Hapal.

Reklama

Související témata: