Hlavní obsah

Hašek o přestupu exotické posily: Byla to nejrychlejší akce, kterou jsem v Bohemce zažil

Praha

Rychlejší přestup v Bohemians nezažil. Trenér Martin Hašek si pochvaloval práci sportovního vedení vršovického klubu při jednání s nejnovější posilou – pětadvacetiletým útočníkem z Bahrajnu Abdalláhem Júsufem Hilálem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila Bohemians Abdulla Yusuf Helal (vlevo) sleduje utkání 1. kola Fortuna ligy se Slováckem. Z administrativních důvodů do něj ještě nezasáhl.

Článek

V sobotu oznámením o koupi bahrajnského reprezentanta překvapili. Dost možná šokovali. Helal podepsal v Ďolíčku smlouvu do června 2021. První zápas nového ročníku nejvyšší fotbalové ligy absolvoval z administrativních důvodů na tribuně. V dalším utkání v Příbrami už bude Haškovi k dispozici. V útoku by měl nahradit Benjamina Tetteha, který přestoupil do Sparty.

„Je to 193 cm vysoký hráč, štíhlý, překvapivě rychlý. Na to, jak je urostlý, je velmi technický. Výborná střela oběma nohama. Tak trochu bych ho přirovnal k Tettehovi. Navíc při srovnání s Benjim hraje Jusuf lépe hlavou," popsal Hašek nejnovější akvizici.

Při přestupu si kouč Klokanů pochvaloval hlavně rychlost. „Byla to nejrychlejší akce, kterou jsem v Bohemce zažil. Celý transfer trval tak týden. Spolupracovali jsme jak s agenturou Sport Invest, tak s koučem národního týmu Bahrajnu Miroslavem Soukupem, který nám ho doporučil. Velký dík patří šéfům klubu."

Helal se stane prvním bahrajnským fotbalistou, který bude nastupovat v Evropě. Doposud nastupoval za tým East Riffa. „O to větší má motivaci. Je to pro něj čest a podle mne bude celým bahrajnským fotbalovým prostředím sledován," konstatoval Hašek, který se už příliš neobává problému s adaptací.

„Každej přestup z ciziny má své úskalí. A právě schopnost adaptovat se je u něj s otazníkem. I když po osobním rozhovoru se tento problém minimalizoval. Vnímám ho jako mladého, otevřeného a inteligentního kluka, který se chce prosadit v Evropě," dodal na adresu pětadvacetiletého forvarda, kterého viděl jak na videích, tak na vlastní oči, protože bahrajnská reprezentace byla minulý týden na soustředění v Čechách.

Reklama

  0 : 0 Teplice - Č. Budějovice 0 : 0 23. min Živě
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články