Hlavní obsah

Sparta není Horní Dolní. Nováček se nebude hned bičovat

Vyhráli druhou ligu a po 13 letech se vrátili mezi elitu. Fotbalisté Opavy na Letné naplnili očekávání smělého nováčka. Na lopatky je položila až šťastná Kangova střela zdálky ve chvíli, kdy začínali být překvapivému bodu celkem blízko. Na ohlasy z utkání se podívejte v přiloženém videu.

Odehráli jsme na Letné solidní utkání, ostudu jsme neudělali, říkají fotbalisté Opavy po zápase se SpartouVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Jak fanoušci Opavy pochodovali na Letnou

Kangovu ránu propustil do sítě Vojtěch Šrom. Třicetiletý gólman měl v klíčové chvíli zakrytý výhled. „Popravdě ani nevím, že střela skočila. Neviděl jsem balón, hledal jsem si ho. Nechci gól brát úplně na sebe. Nebudu se bičovat hned po prvním kole. Je teprve začátek," líčí.

Výkon Opavy měl snad jediný kaz. Letenští diváci nejednou pískali, když právě Šrom střádal čas a zdržoval odkop od brány.

„Neměli jsme kam spěchat. Co jsme měli dělat? Vzít balón a hned se na ně valit? Tady hrajete na Spartě, ne v Horní Dolní," zdůrazňuje gólman.

Za Opavou dorazilo do Prahy na 1500 fanoušků. „Jsou skvělí. Patří mezi pět nejlepších v republice. Sparta, Slavia, Bohemka, Baník a Opava, nikdo nemá lepší," kvituje trenér Roman Skuhravý.

Reklama

Související témata: