Hlavní obsah

Baník ulovil Gattusa z Mladé Boleslavi. A hned ho může nasadit

Ostrava
Aktualizováno

Fotbalová Ostrava získala záložníka Adama Jánoše z Mladé Boleslavi. Baník s šestadvacetiletým hráčem podle klubového twitteru podepsal blíže nespecifikovanou dlouhodobou smlouvu. Klub stihl vyřídit i potřebnou administrativu a večerní utkání proti Jablonci Jánoš začíná jako náhradník na lavičce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Adam Jánoš odchází z Mladé Boleslavi, nově bude nastupovat za Baník Ostrava.

Článek

Sparťanský odchovanec Jánoš poslední dvě a půl sezóny působil v Mladé Boleslavi, kde měl smlouvu do června 2019. Předtím hostoval v Jihlavě. Defenzivní středopolař v první lize celkem odehrál 111 zápasů, ve kterých si připsal pět gólů a osm asistencí.

"Získali jsme pořád ještě mladého, perspektivního a přitom zkušeného hráče, který už má leccos odehráno. V Mladé Boleslavi plnil dokonce roli kapitána. Angažování takového hráče pro post ve středu zálohy pro nás bylo prioritou," pochvaluje si Marek Jankulovski, sportovní ředitel Baníku pro klubový web.

Jánoš si za osobitý herní styl vysloužil u spoluhráčů i protihráčů přezdívku Gattuso, podle legendárního italského fotbalisty a dnes už trenéra AC Milán.

„Pro Adama byla ostravská nabídka zajímavá a my jí v tuto chvíli nemínili konkurovat. Návratem některých hráčů z hostování jsme připravení pozici, na které převážně hrával, řešit i po jeho odchodu. Adamovi přeji v novém působišti hodně zdaru," vysvětluje Jozef Weber, trenér Středočechů.

Jánoš sice v červnu zahájil přípravu s mladoboleslavským týmem, s nímž absolvoval i pět zápasů, ale zároveň zvažoval ostravskou nabídku. „První náťuky se uskutečnily už během rakouského soustředění, ale vše se vyvrbilo až v těchto dnech," upřesňuje Adam Jánoš zákulisí přestupu. „Že taková nabídka přišla, jsem rád kvůli nové výzvě. V Boleslavi jsem byl dva a půl roku, odehrál za ni nějaké zápasy, ale chci přestoupit do klubu, který má velké fanouškovské zázemí, a jeho finanční nabídka je lepší než stávající podmínky v Mladé Boleslavi," dodává.

Reklama