Hlavní obsah

Středočeši jsou nachystaní napravit hrůznou domácí bilanci

Mladá Boleslav

Hrůzná bilance, jinak snad nelze výsledky mladoboleslavských fotbalistů z uplynulého ročníku fotbalové ligy na domácím hřišti nazvat. V patnácti zápasech totiž získali pouhých třináct bodů. „Mohlo je omlouvat snad jen to, že hráli o záchranu,“ připomíná trenér Jozef Weber, že Středočeši museli bojovat až do ligového závěru o přežití. Pod vedením Webera nejvyšší soutěž zachránili, v novém ročníku se budou pokoušet napravit i bídnou statistiku zápasů před vlastním publikem. První příležitost k tomu budou mít už dnes, kdy v prologu druhého kola hostí Olomouc.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

David Houska z Olomouce po skončení zápasu se Slavií. Hanáci prohráli 0:3, takže mají co napravovat.

Článek

Obě mužstva vstoupila do nové sezóny porážkami. „Jenže zatímco my prohráli doma se Slavií jednoznačně, Mladá Boleslav přišla ve Zlíně o dvoubrankové vedení, což pro ni určitě nebylo nic příjemného," připomíná kouč Hanáků Václav Jílek týden staré výsledky prvního podzimního dějství.

„Přitom jsme hráli dobrý fotbal, dali jsme dva góly, zápas měli v režii. Jenže pak Zlín po standardní situaci snížil, což ho nakoplo, takže výsledek otočil. Ale i proto, že jsme závěr střetnutí nezvládli," mrzí i po týdnu mladoboleslavského Ladislava Takácse ztracené body, k nimž měl jeho tým hodně blízko.

„Musíme je proto získat teď doma s Olomoucí. Zlepšené domácí výkony a bodové zisky jsou prvním předpokladem, abychom se v tabulce pohybovali v jiných sférách než na jaře," připomínal trenér Jozef Weber hráčům, že omluvy jako na jaře nebere ani on a nepřijmou je ani fanoušci.

Jenže i Olomouc potřebuje po nepovedeném vykročení do nové sezóny bodovat. „Neodkázali jsme ubránit jednoduché situace, dostávali jsme hodně laciné góly. Obranná činnost se tudíž musí podstatně zlepšit, abychom mohli v Mladé Boleslavi pomýšlet na bodový zisk," ví své kouč Hanáků Václav Jílek, který už může počítat s uzdraveným Jakubem Plškem, jenž v prvním zápase v olomoucké sestavě citelně chyběl.

„Začal trénovat, takže by měl být připraven," potvrdil trenér. „A ostatní hráči se z porážky se Slavií rovněž oklepali. Dnes bude důležité, aby pohlídali dirigenta soupeřova týmu Matějovského a dali si pozor na rychlé hráče ve středové řadě domácích."

Zápas mezi Mladou Boleslaví a Olomoucí se hraje dnes od 18:30, přímý přenos nabízí ČT Sport, on-line reportáž můžete sledovat na www.sport.cz

Reklama

Související témata: