Hlavní obsah

Slavia na startu sezóny koncertuje a vede ligu. Baník padl v nastavení

Praha
Aktualizováno

Dva zápasy, šest bodů, skóre 7:0 a první místo v tabulce. Fotbalistům pražské Slavie vstup do nové sezóny Fortuna ligy nadmíru vyšel, v Edenu hravě porazili Karvinou 4:0. A další sobotní zápasy 2. kola? Příbram porazila 4:2 Bohemians, kteří dohrávali bez dvou vyloučených. Slovácko gólem v nastavení zdolalo Baník 2:1. Opava v brněnském azylu podlehla Zlínu 1:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Josef Hušbauer korunuje skvělý slalom gólem do sítě karvinského Berkovce.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní začali v Olomouci sezónu parádně a doma v Edenu na vstupní výhru navázali. Do základní sestavy se vrátil kanonýr Škoda a do přestávky se hned dvakrát trefil. Ve druhém poločase korunoval gólem svůj skvělý slalom Hušbauer a skóre uzavřela rumunská posila Baluta. Karviná tak se Slavií od postupu do ligy prohrála všech pět zápasů.

Nováček z Opavy si zvyká na azyl v Brně, na jeho domácím stadiónu probíhá rekonstrukce hrací plochy. V posledním vzájemném soutěžním duelu vyhrál loni Zlín nad Opavou 1:0 ve finále domácího poháru. Ševci se radovali i nyní, od 14. minuty hráli po Svozilově vyloučení přesilovku a zvítězili 2:1.

Příbram nastoupila podruhé za sebou doma, tentokrát proti Bohemians. Středočeši v lize šestkrát za sebou nezvítězili, nováček však sérii rázně uťal. Využil hned dvou vyloučení soupeře či dvou tref mladého Matouška a vyhrál 4:2. Klokani tak čekají na venkovní výhru 9 zápasů od listopadu.

Slovácko hostilo oblíbeného soupeře. Vyhrálo čtyři z minulých pěti vzájemných duelů s Baníkem a oba v minulé sezóně. A když tentokrát vše spělo k remíze, Kubala ve třetí minutě nastavení rozhodl o výhře domácích 2:1. Na hřiště pak vnikli fanoušci Baníku. Ostrava tak v lize padla po šesti utkáních.

Program 2. kola:
Pátek
Mladá Boleslav - Olomouc 0:4
Sobota
Příbram - Bohemians 4:2
Branky: 6. a 51. Matoušek, 27. z pen. Slepička, 58. Květ - 66. Jusuf Helal, 88. F. Hašek. ČK: 23. Fryšták, 73. Šmíd (oba Boh.).
Slovácko - Ostrava 2:1
Branky: 22. Kuchta, 90.+3 Kubala - 35. Holzer.
Opava - Zlín 1:2 (v Brně)
Branky: 36. Puškáč - 20. Bartošák, 54. Poznar. ČK: 14. Svozil (Op.).
Slavia - Karviná 4:0
Branky: 13. z pen. a 32. Škoda, 66. Hušbauer, 81. Baluta.
Neděle
15:00 Teplice - Dukla
18:00 Jablonec - Sparta
Pondělí
18:00 Plzeň - Liberec

Reklama