Hlavní obsah

Daří se nám. Všichni se hýbou a chtějí hrát, říká záložník Slavie Hušbauer

Praha

Slavia je na začátku podzimu jako vyměněná. Hraje kombinační fotbal ve velké rychlosti a střílí góly. Velký podíl na tom má osmadvacetiletý záložník Josef Hušbauer, který režíruje její hru, a na góly nejen přihrává, ale sám je i střílí. Ten do sítě Karviné byl vskutku výstavní.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Josef Hušbauer korunuje skvělý slalom gólem do sítě karvinského Berkovce.

Článek

Karviné jste vstřelil parádní gól, kdy vás nezastavilo ani pět hráčů, a nakonec jste z úhlu překonal i gólmana. Nepřemýšlel jste o střele z lepší pozice?

Dostal jsem balón a čekal na vhodnou příležitost ke střele. Prostor přede mnou byl ale pořád plný. Tak jsem kolem hráčů obíhal, až jsem se dostal do těžkého úhlu. Viděl jsem ale prostor mezi nohama gólmana, jinam střílet ani nešlo. Zkusil jsem balón propasírovat tudy, nakonec prošel nad jeho holení. Jsem za ten gól rád, pravda, byl trochu zvláštní (úsměv).

Slavia hraje jiný fotbal než na jaře. Je víc na míči, kombinuje po zemi. Trénovali jste tento způsob hry v přípravě?

Snažíme se hrát kombinačně po zemi v co nejvyšší rychlosti. I když jsou tam občas nějaké zbytečné ztráty, daří se nám tímhle herním stylem prosazovat. Našim cílem je přihrávkami obranu unavit, být trpěliví a najít v ní nějaké díry. Dřív jsme i doma museli zápasy otáčet, nebo jsme se za stavu 1:0 báli o výsledek a tři body pojišťovali gólem až v závěru zápasu. V Olomouci a doma s Karvinou už jsme se netrápili, a přidali jsme i další góly.

Tkví úspěšnost i v maximálním pohybu všech hráčů?

Přesně tak. Všichni jsou v pohybu, nabízejí se, takže je komu přihrát. V tom je naše velké plus. Nikdo se neschovává, každý chce hrát a tím rozebíráme i sevřené obrany soupeře. Daří se nám. Je to velmi účinné.

Sezóna je teprve na začátku, ale po dvou kolech máte šest bodů a skóre 7:0. Lepší začátek si nelze přát...

To je pravda, ale jsme na začátku... Takový start jsme si určitě přáli.

Co podle vás k ideálu ještě chybí?

To uvidíme až v dalším průběhu podzimu. V pátek musíme zvládnout Opavu, po ní přijde důležitý zápas třetího předkola Ligy mistrů s Dynamem Kyjev, hlavně ten ukáže, jak na tom opravdu jsme. Budeme muset zvládnout rytmus zápasů třeba po třech dnech. Pokud bude pokračovat takové horké počasí, jako je teď, únava bude větší. Věřím, že se s tím dokážeme vyrovnat. Musíme ale ke každému zápasu přistupovat velice zodpovědně, nic nepodcenit, nepolevovat. Myslím si, že když budeme hrát tímto způsobem, vyvarujeme se zbytečných ztrát, pak máme šanci uspět v obou soutěžích. A to je náš cíl.

Reklama

  1 : 1 Karviná - Bohemians 1 : 1 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  0 : 0 Jablonec - Zlín 0 : 0 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  4 : 3 Sparta - Ostrava 4 : 3 dohráno
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice