Hlavní obsah

Blažek: Chytat mohu, ale kopat pravačkou ne

Karel FeltSport.czPrávo

Třístý zápas v nejvyšší soutěži si v sobotu gólman Sparty Jaromír Blažek příliš nevychutnal. Trápí jej úpon pravé nohy, který jej vyřadil i ze středeční reprezentační přípravy proti Dánsku. "Je to určitě příjemné," řekl přesto o jubileu Blažek v pozápasovém rozhovoru pro deník Právo.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Brankář Sparty Jaromír Blažek před Zbyňkem Pospěchem z Liberce.

Článek

Jak jste si užil jubilejní třístý zápas v nejvyšší soutěži?

O tom, že je jubilejní, jsem se dozvěděl až ráno před utkáním. Je to určitě příjemné. Kdybych neměl problémy s úponem pravé nohy, bylo by to ještě lepší.

V sobotu jste si po roce a půl vyzkoušeli, jaké to je, být na prvním místě v tabulce. Byla to pro mužstvo hlavní motivace?

Ano. Pod trenérem Bílkem jsme se vydali určitým směrem a k cestě nahoru jsme nastartováni. Naším cílem je být první.

Šel jste do zápasu s vědomím, že nejste úplně v pořádku?

Ráno jsem se cítil vcelku dobře. Ve druhé půli už jsem nemohl pravou nohou kopnout. Levačkou to není ono. Jinak jsem se hýbat mohl, takže na střídání to nebylo. Trenér potřebuje střídat především hráče v poli. Už v Liberci i s Olomoucí jsem šel na hřiště s tím, že to prostě musím přetrpět a vydržet.

V pondělí byste se měl hlásit na reprezentačním srazu...

Nejsem v pořádku, chytat mohu, ale kopat pravačkou ne. Dnes brankář hodně vykopává a rozehrává míče. Asi bych se v tomto stavu neměl zúčastnit žádné velké akce.

Reklama

Související témata: