Hlavní obsah

O výhře Sparty rozhodl jediný gól. V Karviné jich padlo hned sedm!

Praha
Aktualizováno

Po vyřazení z evropských pohárů skládali fotbalisté Sparty v neděli ligový reparát. Ve 3. kole Fortuna ligy ho zvládli, když na domácím hřišti vyhráli nad Slováckem 1:0. Jedinou branku vstřelil Benjamin Tetteh. To ve druhém duelu padlo hned sedm branek. V Karviné v gólové přestřelce zvítězili hráči Mladé Boleslavi 4:3. Slezský celek tak zůstává bez jediného bodu poslední.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty oslavují v duelu se Slováckem první gól.

Článek
Fotogalerie

Sparta potvrdila, že na celek z Uherského Hradiště umí. Na Letné s ním ani jednou neprohrála a v sedmnáctém vzájemném duelu pošestnácté zvítězila. I když jen nejtěsnějším rozdílem. Ve 32. minutě zužitkoval přiťuknutí Plavšiče Tetteh. Ghanský útočník si připsal první gól ve třetím ligovém duelu za Sparta, kam přestoupil v létě z Bohemians 1905. Další branku mohl o pár chvil přidat Chipciu, ale jeho pokus vyboxoval Daněk na břevno.

Letenští těsné vedení do konce střetnutí uhájili a stejně jako Slavia a Plzeň jsou i po třech kolech stále stoprocentní.

V duelu týmů, které v úvodních dvou zápasech ligy nebodovaly, uspěla Mladá Boleslav. A byla to pořádná gólová přestřelka. Středočeši šli v Karviné do vedení zásluhou ruského útočníka Komličenka. V závěru poločasu ale z pokutového kopu srovnal Budínský.

Po změně stran padly tři branky v rozmezí šesti minut. Nejprve hostující Konaté střelou k tyči překonal Berkovce. Za domácí ale bleskově hlavou srovnal Wágner, nicméně kapitán slezského týmu si poté po nedomluvě s Berkovcem dal výstavní vlastní gól. Sedm minut před koncem pak čtvrtý gól Ladra. Za domácí sice o pár minut snížil Ramírez, ale srovnat se Karviné nepodařilo.

Svěřenci Romana Nádvorníka tak i po třetím kole zůstali na dně ligové tabulky. Hosté po prvních bodech vyletěli tabulkou na 12. místo.

Program 3. kola:
Pátek
Slavia - Opava 3:1
Sobota
Ostrava - Příbram 3:0
Liberec - Teplice 2:2
Zlín - Jablonec 1:1
Olomouc - Plzeň 0:1
Neděle
Karviná - Ml. Boleslav 3:4
Branky: 45.+3 Budínský z pen., 58. Wágner, 87. Ramírez - 23. Komličenko, 56. Konaté, 62. vlastní Janečka, 83. Ladra
Sparta - Slovácko 1:0
Branka: 32. Tetteh
Pondělí
18:00 Dukla - Bohemians

Reklama