Hlavní obsah

Plzeň drží krok, rozhodl sporný gól. Jablonec a Příbram spustily kanonádu, Opava má první bod

dos, vapČTKSport.cz
Aktualizováno

V tabulce druhá Plzeň bodově drží krok s vedoucí Slavií. Ve 4. kole fotbalové ligy Západočeši dnes vyhráli 1:0 nad Zlínem stejně jako včera slávisté nad Mladou Boleslaví. V dalších dnešních utkáních Příbram rozdrtila Duklu (4:0) a Jablonec Karvinou (4:1). Opava s Libercem hrála 1:1 a získala tak první bod po návratu do nejvyšší domácí soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michael Krmenčík se raduje, gólem rozhodl o výhře Plzně nad Zlínem.

Článek
Fotogalerie

Plzeň vyhrála i čtvrtý zápas v prvoligové sezóně, Zlín nezabodoval vůbec poprvé v ročníku. Souboj bývalých reprezentačních trenérů Pavla Vrby a Michala Bílka ovládl domácí kouč, jehož tým v tabulce zůstal druhý o skóre za Slavií. Viktoria potřetí za sebou vyhrála výsledkem 1:0.

Gól padl v 77. minutě. Sporně. Procházkův centr vyboxoval brankář Dostál jen před sebe a Krmenčík míč pohotově poslal do branky. Reprezentační útočník dal třetí ligový gól v sezóně. Ale to není tolik důležité. Dostála při centru atakoval domácí Řezník, který zřejmě byl v těsné ofsajdové pozici. Pokračovalo se ve hře, sudí na hřišti ani u videa situaci jako ofsajdové porušení pravidel nevyhodnotili.

Viktoria v závěru náskok udržela, přestože v nastavení byl po druhé žluté kartě vyloučen záložník Kopic. Těsně před koncem v oslabení mohl přidat pojistku Krmenčík, jenže po úniku obloučkem minul branku.

Jablonečtí si připsali první výhru v sezóně. Do vedení je ve 28. minutě poslal Chramosta, před pauzou přidal pojistku Doležal, po změně stran se trefil Masopust a pak si dal vlastní gól Janečka. V nastavení snížil Budínský. Karviná i počtvrté prohrála, potřetí inkasovala čtyři branky a zůstává u dna tabulky.

Příbramský nováček soutěže doma bodoval i ve třetím utkání sezóny. Postarali se o to dva nejzkušenější hráči týmu, když během dvou minut skórovali kapitán Skácel a  Slepička. Na oba góly jim nahrál Matoušek, který oslavil nedávný přestup do Slavie i brankou. Výhru pečetil Fantiš. Dukla prohrála i čtvrtý zápas v novém ročníku, celkově posedmé za sebou, a zůstává bez bodu.

Opavští dosáhli na neutrální půdě v Brně po remíze s Libercem na první bod v sezóně. Po bezbrankovém prvním poločase se Liberec ujal vedení po gólu Potočného, z penalty vyrovnal opavský kapitán Kuzmanovič.

Program 4. kola:
Pátek
Mladá Boleslav - Slavia 0:1
Sobota
Příbram - Dukla 4:0
Branky: 54. Skácel, 56. Slepička, 78. Matoušek, 79. Fantiš
Jablonec - Karviná 4:1
Branky: 28. Chramosta, 45.+1 Doležal, 53. Masopust, 72. Janečka vlastní - 90.+1 Budínský
Opava - Liberec 1:1
Branky: 76. Kuzmanovič z pen. - 62. Potočný
Plzeň - Zlín 1:0
Branka: 77. Krmenčík
Neděle
15:00 Slovácko - Olomouc
18:00 Teplice - Sparta
Pondělí
18:00 Bohemians 1905 - Ostrava

Reklama