Hlavní obsah

Simpson si uvědomil, že mohl i zemřít

Tři týdny po těžkém zranění v zápase Kladna v Teplicích se kanadský fotbalista Dave Simpson už cítí dobře a opět začal s tréninkem. I on se však ztotožňuje s názorem kladenského trenéra Miroslava Koubka, že zákrok protihráče Josefa Kaufmana ve vzájemném souboji byl úmyslný, a tvrdí, že po něm mohl i zemřít.

Článek

Naopak disciplinární komise svazu dospěla minulý týden k závěru, že teplický fotbalista nefauloval Simpsona úmyslně, a proto nevynesla žádný trest.

Kaufman udeřil Simpsona ve výskoku loktem do hlavy a přivodil mu těžký otřes mozku. "Viděl jsem ten okamžik na videu. Bylo to pro mě těžké, ale nejsem slabá povaha, takže jsem to zhlédl. Nevidím to příliš odlišně od našeho trenéra. Podle mého mínění nebyl ve svých výrocích daleko od pravdy," řekl na úterní tiskové konferenci třiadvacetiletý hráč Sparty, který je v Kladně na hostování. "Nezáleží na tom, o čem Kaufman přemýšlel, ale důležité je to, co se stalo. Nevidím mu do hlavy, nevím, jaký měl úmysl, ale byl to faul," prohlásil Kanaďan.

Naštvaný na soupeře prý už ale ani není. "Necítím žádnou zášť vůči hráči, ale jsem naštvaný pro to, co udělal. A také že nemohu hrát, ale ruku mu určitě po dalším souboji podám, protože jsem profesionál. Po třech týdnech je mi již lépe, ale zdaleka to ještě není stoprocentní. Doufám ovšem, že brzo budu naprosto v pořádku," uvedl Simpson. "Pamatuji si tu chvíli, když ke mě přiběhl doktor, ale nepamatuji si pár chvil zápasu předtím," vrátil se k inkriminovanému okamžiku.

Těžké poranění hlavy

Kladenský lékař Vladimír Lemon potvrdil, že v Simpsonově případě šlo o těžké poranění hlavy. "Po třech týdnech zatím pouze běhá, aby nabíral fyzickou kondici. Počítám, že to tak potrvá ještě týden dva, a teprve potom by mohl začít i hlavičkovat. Do konce podzimu ale již zbývají jen tři kola a myslím si, že před zimní přestávkou nestihne do zápasu naskočit," řekl Lemon.

Ve své kariéře už měl Simpson i vykloubené rameno, ale nemyslí si, že se nyní bude na trávníku bát. "Budu pracovat tak tvrdě, jak jen budu moci. Jsem šťastný, že žiju, a nejlepším způsobem, jak to dát najevo, je předvádět co nejlepší výkony. Jsem spokojený, že tým nyní vyhrává, i to mi pomáhá. I když mě mrzí, že nemohu být se spoluhráči na hřišti," uvedl fotbalista, který si dokáže představit, že by v Kladně zůstal i nadále. "Nebylo by těžké tady zůstat déle. Jsem hráčem Sparty, ale moje srdce patří týmu, za který hraji," doplnil.

S výrokem disciplinární komise Simpson rozhodně nesouhlasí. "Myslím, že kdyby moje zranění bylo ještě vážnější, asi by postupovala jinak. Mojí jedinou chybou bylo, že jsem mu dal možnost mě zranit. Míč byl nad mojí hlavou a já jej sledoval. To se ale už nikdy nestane. Budu se více chránit a asi budu hrát agresivněji," řekl Simpson, který viděl i podobné zranění brankáře Petra Čecha. "To bylo horší, toho soupeř zasáhl kolenem," dodal Kanaďan.

Přítelkyně se bála

Těsně před zraněním přijela za Simpsonem do Čech jeho přítelkyně Janel. "Pobyt si zde prodloužila a určitě se bála. Když se ale vyvrátily nejhorší předpovědi, tak začala myslet stejně pozitivně jako já. Jen její maminka mi tři dny po zranění řekla, že bych měl změnit sport, ale já o tom vůbec neuvažoval," dodal Simpson.

Když se po utkání v Teplicích probral, prý si uvědomil i to, že mohl zemřít. "O zranění jsem toho moc nevěděl, ale jsem šťastný, že doktoři byli tak pohotoví a zachránili mě," dodal Simpson.

Reklama