Hlavní obsah

Skácel dal dvojčatům dárek k prvním narozeninám

Příbram

Čtyřgólový debakl Dukly odstartoval devětatřicetiletý příbramský kapitán Rudolf Skácel. „Honza Matoušek mi dal před bránu hezký centr, ale nebylo lehké to dojet skluzem,“ pravil borec, který zvažoval po postupu do nejvyšší soutěže konec kariéry. „Nakonec rozhodla dobrá parta v Příbrami a řekl jsem si, že to je výzva,“ vysvětlil svoje pokračování.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Rudolf Skácel z Příbrami

Článek

Gól dal v nejvyšší soutěži naposledy před devíti roky v dresu Slavie do sítě Brna, a byly hned tři. „Je to tak, ale už musím lovit v paměti. Dneska jsem gól dát chtěl, protože jsem ho slíbil dcerkám, které slaví první narozeniny," usmíval se po utkání čtvrtého kola.

Spokojený byl i Jan Matoušek, autor dvou gólových asistencí, třetí trefy a ještě jedné nastřelené tyče, která zápas definitivně rozhodla. „Jsem rád, že je konec spekulací o mém přestupu. Podepsal jsem Slavii, ale do konce podzimu budu hrát v Příbrami, tak jsme to i chtěli. Dnes mi zápas vyšel parádně a vůbec celému mužstvu," liboval si. Vždyť Příbram dosáhla tak vysokého vítězství v nejvyšší soutěži po pěti letech.

Kouč Josef Csaplár po utkání přiznal: „Vždycky chceme diváky pobavit dobrým fotbalem, a uhrát dobrý výsledek. Dnes jsme splnili obojí, ale byly tam momenty, kdy jsem se vztekal. Po dvou gólech najednou přišel paskvil. Při tom jsme i v první půli hráli dobře, jen tomu chyběl gól. I za stavu 3:0 jsem pak hráče nutil, aby nepolevovali, ale přidali další. Víc i na takovém výsledku hledám chyby, což kluci vědí, proto je nijak nemusím držet při zemi."

Hodně zklamaný byl kouč Dukly Pavel Drsek. „Do zápasu jsme vstoupili dobře, měli jsme velkou šanci hned v první minutě. Tu jsme ale nedali, a pak hráči jako by se báli chodit do soubojů, ustupovali. Po dvou inkasovaných brankách jsme znovu začali hrát, ale bez efektu. Třetí branka nás pak definitivně dorazila. Naše situace je hodně těžká, ale dnes jsem neviděl na hráčích snahu ji zlomit," pravil.

Hráčům Dukly nebylo do řeči. „Co také říct po takovém výkonu, jaký jsme tu předvedli... Je to špatné, ale nesmíme se tomu podat a připravit se na Slovácko. Na nic jiného, než na tento zápas myslet nemůžeme. Potřebujeme situaci zlomit," hledal těžce slova Michal Bezpalec.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články