Hlavní obsah

Fotbalová Příbram chce pro Starku vyhrávat

Ve fotbalovém klubu Marila Příbram panuje pobouření nad způsobem, jakým byl v úterý zatčen jeho šéf Jaroslav Starka. Na chodu klubu se však nic nezměnilo: na stadionu U Litavky se ve středu normálně trénovalo a funkcionáři i hráči prohlašovali, že i bez přítomnosti muže číslo jedna bude klub fungovat.

Článek

Svému šéfovi nyní prý Středočeši nejvíce pomohou tím, že budou vyhrávat nejbližší ligové zápasy. Věří, že je přitom bude Starka sledovat osobně; v klubu totiž panuje přesvědčení, že do 48 hodin bude propuštěn. V klubu však začali jednat o nejbližší budoucnosti už během úterního odpoledne, kdy o zatčení informovala média.

"Měli jsme indicie, že policie dorazí udělat domovní prohlídku i na stadion, a tak jsme se zde sešli, abychom jí usnadnili práci. Nemáme totiž co skrývat," uvedl dnes před novináři ředitel klubu Josef Hadraba. Spolu s funkcionáři dorazili na stadion i trenér František Barát a nejzkušenější hráč týmu Marcel Mácha, kterého pojí se Starkou dvacetileté přátelství.

V devět hodin večer policisté také na stadion skutečně dorazili. "Nebylo to příjemné, najednou zde běhali muži v kuklách. Musím ale přiznat, že vše se odehrávalo korektně," popsal situaci Mácha, který mohl policisty sledovat při práci. "Až se mě začali ptát, proč jdu stále za nimi, co zde vlastně pohledávám," usmál se dnes při vzpomínce na dramatické okamžiky, které dosud znal jen z akčních filmů.

Starkův bodyguard s rozbitou hlavou

Sledoval i návštěvu hráčské šatny, ale nijak velký nepořádek tam prý nezůstal. "Občas nakoukli do některé ze skříněk, ale my tam moc věcí nemáme. Ani jsme dnes ráno nemuseli před tréninkem nic hledat," řekl fotbalista. Policejní prohlídka stadionu skončila až po půlnoci.

Více funkcionáře i hráče vyděsilo, když viděli v televizi, jak byl Starka zatčen. Hadraba označil způsob zatčení a jeho tvrdost za neadekvátní. Navíc podle něj neobstojí tvrzení, že Starka mohl zmizet do ciziny. V sobotu se totiž vrátil z dovolené na Korsice.

Když svého nadřízeného večer po příjezdu na stadion viděl, byl prý Starka trochu poškrábaný v obličeji, ale jinak se zdál být v pohodě. Hůře na tom prý byl Starkův bodyguard, který byl údajně v bezvědomí a měl rozbitou hlavu.

Marila od práce neuteče

Dnes se už od rána v Příbrami horečně jednalo jak postupovat, aby celý případ co nejméně ovlivnil chod fotbalového klubu. Ten totiž netvoří pouze prvoligový celek a třetiligová rezerva, ale také silná mládežnická základna s 300 hráči. Na stadion proto dorazil předseda představenstva Milan Šedivý, který je stále jakožto zástupce společnosti Marila většinovým majitelem klubu, aby všechny uklidnil a dal najevo, že za klubem stojí.

Přednedávnem sice mělo dojít k převedení klubu zpět na Starku, ale i Šedivý dnes potvrdil, že administrativně se tak ještě nestalo. "To ani není podstatné, já jsem dorazil hlavně kvůli tomu, abych jako hlavní partner klubu pomohl k tomu, aby zde vše fungovalo, jak má. Celá situace je sice pro nás nepříjemná i co se týče naší obchodní značky, ale za těch sedm let spolupráce v klubu jsme zde už nějakou práci odvedli a teď neutečeme," řekl Šedivý před novináři.

Stejně jako Hadraba i on se snažil upozornit, že Starka sice má v klubu hlavní slovo, ale je zde řada spolupracovníků, kteří klub dokážou vést správným směrem. "Jarda je dobrý kamarád a já chci uklidnit hráče i fanoušky, že všechno bude dál fungovat. I za cenu toho, že se budeme na chodu klubu více podílet," naznačil, že v balírenském podniku má klub nadále silné zázemí.

Reklama

Související témata: