Hlavní obsah

Špatná zpráva pro Slavii! Nejdražší posila v dějinách klubu je na několik týdnů mimo hru

Kyjev

Třiaosmdesát miliónů korun za něj zaplatila fotbalová Slavia. Jednalo se o historicky nejdražší nákup v dějinách klubu. Útočník Peter Olayinka však nyní bude Pražanům několik týdnů chybět. Trenér Jindřich Trpišovský potvrdil před pondělním tréninkem na hřišti Dynama Kyjev, kde se Pražané chystají na odvetu 3. předkola Ligy mistrů, že dvaadvacetiletý nigerijský útočník má svalové zranění, které si vyžádá delší léčbu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Posila Slavie Praha Peter Olayinka oslavuje gól na 3:1 během utkání 3. kola nejvyšší soutěže s Opavou.

Článek
Fotogalerie

Trénink fotbalistů Slavie v Kyjevě

„Během prvního poločasu pátečního utkání v Mladé Boleslavi si přivodil svalové zranění. Jenže se chtěl ukázat, když byl v základní sestavě, a tak pokračoval i přes bolest. Hrál s tím delší časový úsek," vysvětloval Trpišovský.

„Až po vyšetřeních, která absolvoval Peter v průběhu víkendu, lékaři objevili ve svalu trhlinu. Jedná se o postranní svalový řetězec. Určitě jej budeme postrádat několik týdnů, ale přesná doba se u tohoto typu zranění těžko odhaduje," posteskl si Trpišovský nad absencí útočníka, který při premiéře s Opavou odehrál osm minut a vstřelil jeden gól. Další ligový start si připsal v Mladé Boleslavi, kde odehrál sedmapadesát minut. Naskočil i do úvodního duelu 3. předkola Ligy mistrů s Dynamem Kyjev, kde představoval pro hru Slavie výrazné oživení.

Před úterní odvetou na hřišti ukrajinského týmu se zdravotními patáliemi laborují rovněž Deli a Sýkora, byť oba nastoupili k rozcvičení v pondělním tréninku. Během něj pak při bagu opora defenzívy Michael Ngadeu v zápalu hry nechtě odvrátil balón s takovou razancí, až jeden z kameramanů ukrajinské televize přišel o část vybavení.

Pražané věří, že během úterního duelu vybojují postup do play off Ligy mistrů, byť Dynamo přistupuje k zápasu s mnohem větší vážností než k úvodnímu duelu. „Naše taktika bude odlišná. Zatlačíme Slavii, budeme aktivní. A budeme štípat jako vosy v Praze," prohlásil Alexandr Chackevič, trenér Dynama, v připomínce skutečnosti, že jej stejně jako brankáře Denise Bojka v úvodním duelu štípla vosa.

„My jsme za řádění vos nemohli. Byli jsme taky poštípaní. Já zrovna. Jen jsme o tom nemluvili. Každopádně jsem přesvědčený, že naši hráči na hřišti budou štípat ještě více než vosy v Praze," kontroval dobře naladěný Trpišovský.

Reklama