Hlavní obsah

Žádná radost z první trefy. Chipciu byl šťastný jen chvíli

Odehrál velmi dobrý zápas, dokonce vstřelil svůj první gól v rudém dresu. Přesto však Alexandru Chipciu po utkání s Příbramí (2:2) spokojený nebyl. Své pocity fotbalista Sparty přirovnal k vyřazení z Evropské ligy po domácí odvetě se Suboticí. „Po takovém zápase nelze mít radost,“ mračil se rumunský obránce.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Zklamaní fotbalisté Sparty Alexandru Chipciu (vlevo) a Semih Kaya po remíze 2:2 s Příbramí.

Článek
Fotogalerie

Spolupráce dlouholetých rumunských souputníků měla efekt. Alexandru Chipciu dal první gól ve Spartě a nahrál mu na něj jeho velký kamarád Nicolae Stanciu. Hraje s ním už ve třetím týmu a jejich souhra na pravé straně sparťanské jedenáctky je patrná.

„Už jsme v mužstvu čtyři, což znamená, že Rumuni jsou dobří fotbalisté. S Alexem jsem strávil dohromady pět let, takže jsem rád, že jsme se zase sešli v jednom týmu a můžeme obnovit naši souhru. Doufám jen, že sezóna skončí lépe než minulá," říkal Nicolae Stanciu.

Nebránili jako jeden tým

Když dal Chipciu oslabenému soupeři gól na 2:1, zdálo se, že bude vítězný. Jenže nebyl.

,,Byl jsem hrozně šťastný, když jsem branku vstřelil, teď mám bohužel pocit, jako kdybych žádný gól nedal. Po takovém zápase nelze mít radost," posteskl si pravý bek.

Příbram hrála od konce prvního poločasu o deseti, stejně však na Letné vyválčila bod.

,,Zápas se hodnotí těžko. Měli jsme strašně moc šancí, ale využít jsme dokázali jen dvě. Není možné zahodit třicet příležitostí a nechat soupeře proměnit obě jeho šance. Přišli jsme tak zbytečně o dva body," lituje Chipciu.

,,Myslím, že největší problém nebyla produktivita, ale že jsme nebránili jako jeden tým. Asi jsme si mysleli, že když hrajeme proti deseti, půjde to samo. Bohužel jsme trochu polevili v naší aktivitě," hodnotí rumunský reprezentant kriticky.

Reklama

Související témata: