Hlavní obsah

Liberec - Ml.Boleslav 1:1Liberec se s Boleslaví podělil o body

MinutaMin. Tým Hráč Akce
55. Abraham 0 : 1
77. Bílek 1 : 1

Smírem skončila repríza jarní bitvy plné emocí a zároveň souboj pronásledovatelů pražské Sparty, která tak zůstává první. Liberci nepomohla ani více než hodinová přesilovka k tomu, aby udolal Mladou Boleslav a přerušil sérii bez výhry, v lize už čtyřzápasovou.

Článek

Hosté vyrukovali s ofenzivní sestavou. Kanonýr Pecka se ale hned v úvodu ve slibné situaci nezorientoval a na zakončení se nezmohl. Parks na druhé straně v 9. minutě vyrobil šanci pro Frejlacha,, ten ale z 15 metrů mezi tyče netrefil. Papouškův přímý kop likvidoval brankář Miller, dorážka Zápotočného mířila nad.

Frejlach v úvodu zdatně režíroval hru místo Hodúra vyřazeného ze sestavy, neprosadil se však ani on - jeho dalekonosný pokus vyrazil Miller. Po necelé půlhodině Kysela skluzem na půlce ´sejmul´Bílka a německý sudí Sippel jej bez váhání vyloučil. Liberci však přesilovka vůbec nepomohla. Parks a Blažek, nové hroty v základu se k ničemu nedostali. Boleslav zdatně bránila už ve středu pole.

Bezradnost čišela z akcí domácích i po pauze. Po rohu naopak udeřilo na druhé straně. V akci byli kamarádi a bývalí spoluhráči. Zápotočný centr nešťastně prodloužil a k zadní tyči nabíhající Abraham protlačil míč do sítě. Liberec tlačil, ale v zakončení byl dlouho zoufalý. Hosté čekali na brejky. Matějovského mohlo mrzet, že ho při jednom z nich vychytal Čech. Domácí totiž pak přece jen skórovali. Holenda v 78. minutě stačil přiťuknout Bílkovi a ten pohotovou ranou k tyči odmítl pustit do čela ligy Boleslav.

FC Slovan Liberec - FK Mladá Boleslav 1:1 (0:0)
Branky: 77. Bílek - 55. Abrahám. Rozhodčí: Sippel - Maier, Hofmann (všichni Něm.). ŽK: Parks - Rajnoch, Miller. ČK: 27. Kysela (Boleslav). Diváci: 6467.
Liberec: Čech - Šinglár, Zápotočný, Košťál, Janů - Papoušek, Frejlach (68. Holenda), Bílek, Pudil - Blažek (62. Pospěch), Parks (73. Sales). Trenér: Lavička.
Mladá Boleslav: Miller - Palát, Rolko, Rajnoch, Nesvadba - Kysela, Abrahám (82. Šmerda), Matějovský, Pecka - Holub (80. Sedláček), Kulič (90. Ševinský). Trenér: Uhrin.

Reklama

Související témata: