Hlavní obsah

Parádní návrat! Start v základu po pěti měsích ozdobil gólem, který věnoval synkovi

Teplice

Přes dva roky čekal Ondřej Kúdela na ligovou trefu. V sobotu nastoupil v dresu Slavie poprvé v sezóně při duelu na hřišti Teplic a přesnou hlavičkou v průběhu první půle přispěl k jednoznačnému vítězství Pražanů. Předešlý zásah jednatřicetiletého obránce se přitom datuje do března 2016, kdy zařídil výhru tehdy ještě Mladé Boleslavi, odkud následně přestoupil do Liberce. „Gól je pro synka, který měl zrovna v sobotu dva měsíce," usmál se odchovanec Slovácka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ondřej Kúdela ze Slavie oslavuje gól na 2:0.

Článek
Fotogalerie

V základní sestavě Slavie jste nastoupil poprvé od dubna, navíc v probíhající sezóně jste na kontě neměl v soutěžním duelu ani minutu. Bylo složité naskočit za dané konstelace do hry?

Nebylo nic příjemného sedět na lavičce. V týdnu jsme se bavili s trenérem, že jsem dlouho nehrál. Připravoval mě na okamžik, kdy šance přijde. Ale neřekl mi, jestli budu v základní sestavě. Ve čtvrtek a v pátek jsme nacvičovali určité herní situace a z toho jsem vytušil, že v Teplicích budu v základní sestavě.

Představuje start pro psychiku po tak dlouhé době navíc po nevydařeném utkání s Jabloncem hodně těžkou zkoušku?

Já se připravuji pokaždé, jako kdybych měl být v sestavě. Kluci hráli dobře, nebyl důvod sahat do složení základní jedenáctky. Já nebyl zapšklý, ublížený. Pracoval jsem a čekal na šanci, za níž jsem rád.

Pomohlo vám pro klid rychlé vedení, které obstaral už po třinácti minutách hry Tecl?

Nechtěl jsem udělat žádnou chybu. Cítil jsem se dobře, drželi jsme míč, dali jsme góly a herně zápas zvládli. Bylo to příjemné. Jsem rád hlavně za vítězství a čisté konto, přestože na konci zápasu se kluci už moc nevraceli a hráli jsme hodně bohorovně.

Slavia má na marodce stopery Deliho, Pokorného a Jugase. Jak vnímají hráči, že na dva posty je pět rivalů?

Myslím, že je důležité, abychom disponovali možností zastoupit se na každém postu. Trenér řeší vždy zápas od zápasu. Konkurence je obrovská. Proto jsem rád, že jsem utkání zvládnul, vyhráli jsme a ještě neinkasovali.

Zbytky teplického vzdoru jste utnul přesnou hlavičkou po rohovém kopu Hušbauera. Těší vás ligová trefa po více než dvou letech?

Já si ani nebyl schopný vybavit, kdy jsem se trefil naposledy. Ale já na hřišti nejsem, abych střílel góly. Mým úkolem je brankám zabraňovat. Proto mám radost z čistého konta Ondry Koláře. Jeho nula mě těší více než moje branka.

Byl váš gólový zápis odrazem domluvené situace?

Pepa Hušbauer kopl roh skvěle. Trenéři nám před zápasem trošku vyčítali, že standardní situace nejsou ideální. Ale proti Teplicím se dařily. Měli jsme po nich i další nadějné situace. My jsme byli domluvení s Honzou Bořilem, který mi řekl, ať jdu na zadní tyč, že mi zablokuje hráče. Prostě jsem stál, kde jsem měl. A přiklonilo se ke mně i štěstí. Je to pro synka, který měl přesně v sobotu dva měsíce.

Reklama