Hlavní obsah

Jsme špatní od prvního do posledního hráče, uznal teplický Krob po debaklu od Slavie

Josef PešoutSport.czPrávo

Bezradným dojmem působili fotbalisté Teplic v zápase 6. kola první ligy s pražskou Slavií. O jejich porážce 0:3 se rozhodlo již během necelé hodiny hry, což zarmoutilo všechny hráče „žlutomodrých“. Zklamání netajil ani levý obránce Jan Krob, který nedávno prodloužil v Teplicích smlouvu a situace týmu mu není lhostejná. „Věřím, že se probereme,“ říká zkušený bek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Teplický obránce Jan Krob.

Článek

Jak byste shrnul duel se Slavií?

Soupeř nám ukázal, jak se hraje fotbal. Přitom jsme začali dobře, měli jsme hned v úvodu slibnou šanci. Chytli se i fanoušci, ale nás srazil první inkasovaný gól. Do poločasu to bylo 0:2 a už jsme nebyli schopní se sebrat a vytvořit si nějakou příležitost. Jsme špatní od prvního do posledního hráče.

Z teplického výkonu čišel nedostatek sebevědomí i herní jistoty. Čím si to vysvětlujete?

Vůbec jsme nevěděli, jak se dostat dopředu a sami jsme tápali nad tím, co chceme hrát. Zápas jsme nezvládli. To se nesmí stávat.

Vypadá to, že se tým nemá o co a o koho opřít. Cítíte to také tak?

Nedaří se nám. Když to vychází celému mužstvu, většinou se prosadí i individuality, že vstřelí nějaké góly. Ale to nám chybí. Musíme si sáhnout do svědomí a začít makat. Prvním úkolem je, abychom uspěli ve středu v MOL Cupu v Praze proti Admiře. Tím bychom se měli vyburcovat i pro sobotní ligový zápas v Mladé Boleslavi před reprezentační pauzou.

Začátek sezóny přitom nenasvědčoval hernímu útlumu. Z prvních tří kol jste získali pět bodů. Od té doby ale ani jeden.

Nevím, čím je způsobený současný pokles. Mrzí nás nejen prohra 0:1 ve Zlíně gólem z nastaveného času, ale především domácí skóre 0:7 ze zápasů se Spartou a Slavií. Spadli jsme do toho sami a musíme se z toho sami dostat. V české lize si nemůžeme vybírat soupeře, ale zásadní utkání teprve přijdou. V nich nastane hodina pravdy, kdy by se měla prokázat síla mužstva.

Co pro vás znamená prodloužení smlouvy v Teplicích?

Každý hráč chce vyhrávat. Momentálně nám to moc nejde, ale věřím, že se probereme. Mám kontrakt na pár let dopředu a doufám, že v Teplicích zažiji šťastnější časy, než prožíváme.

Reklama