Hlavní obsah

Plzeň - Ml.Boleslav 6:1Krmenčík zase řádil, takže díky jeho hattricku kráčí Plzeň podzimem dál bez bodové ztráty

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Krmenčík 1 : 0
44. Komličenko 1 : 1
45. Krmenčík 2 : 1
52. Krmenčík 3 : 1
62. Řezník 4 : 1
90. Řezníček 5 : 1
90. Řezníček 6 : 1
Záznam online reportáže

Kdo ví, kde by Plzeň byla a na jaké příčce by v tabulce figurovala, kdyby její snajpr Krmenčík neměl na podzim mimořádný střelecký apetit. I v duelu šestého ligového kola s Mladou Boleslaví ho prokázal. A dokonce hattrickem, který Středočechům během dvaapadesáti minut nasázel. A protože se záhy po něm trefil i Řezník a v samém závěru navíc dvakrát i Řezníček, vyhrál obhájce titulu tentokrát hladce a přesvědčivě a lize kraluje s plným bodovým ziskem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský střelec Michael Krmenčík.

Článek

Prakticky celých úvodních 45 minut hrál Vrbův tým na soupeřově polovině, před šestnáctkou hostů kombinoval a vytrvale hledal cestu k bráně Šedy, jenže příliš zdlouhavé akce, signalizované přehrávky, nedostatek důrazu v pokutovém území a mizerná produktivita k tomu Viktorii zase sužovala.

Všechno bylo tudíž opět na Krmenčíkovi. Nejdřív se po centru Hořavy postaral o vedoucí branku, a když minutu před přestávkou využil Komličenko váhavosti a nedorozumění Pernici s Kozáčikem a snadno vyrovnal, bylo znovu na něm, aby skóre otočil. Už v nastaveném čase mu naservíroval perfektní balón Kopic a domácí střelec se hlavou trefil podruhé.

Srovnal tím krok s dosud nejlepším střelcem ligového podzimu Komličenkem, a aby snad nebylo pochyb, kdo je v tuzemské soutěži nejlepším snajprem, hned po přestávce ho trumfnul. Po kombinaci Petržely a Čermáka se dostal ke střele a zkompletoval hattrick. Mimochodem už druhý během podzimních šesti kol...

Deset minut po Krmenčíkově třetím gólu si vzal slovo Řezník, který pohotově vrátil za Šedova záda vyraženou střelu Pernici, a od té chvíle už s klidem a chutí hrající domácí zápas úplně ovládli.

Středočechům, kteří i tentokrát v defenzivě neskutečně hořeli, mohli nasázet další branky. Vyloženou šanci Krmenčíka ovšem zlikvidoval pádem do střely jeden z hostujících obránců, jeho další pokus mířil přímo na gólmana, takže účet zápasu a vzhledem k jeho průběhu docela milosrdnou prohru hostů podtrhl v samém závěru dvěma trefami až střídající Řezníček.

Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 6:1 (2:1)
Branky: 21., 45.+1 a 52. Krmenčík, 62. Řezník, 90. a 90.+ 4. Řezníček - 44. Komličenko. Rozhodčí: Příhoda - Dobrovolný, Koval. ŽK: Krmenčík - Konaté, Takács. Diváci: 10 532.
Plzeň: Kozáčik - Řezník, Pernica, Hubník, Limberský - Hořava (84. Procházka), Hrošovský - Petržela, Čermák, Kopic (87. Ekpai) - Krmenčík (74.Řezníček). Trenér: Vrba.
Ml. Boleslav: Šeda - Pauschek, Chaluš, Král (65. Kateřiňák), Keresteš - Hůlka, Takács - Konaté (53. Diviš), Ladra, Přikryl (82. Hubínek) - Komličenko. Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: