Hlavní obsah

Ščasný už není prozatímní trenér. Ve Spartě dostal mandát na dobu neurčitou, role Rosického roste

Praha
Aktualizováno

Letná hlásí krok, který se dal čekat. Vedení fotbalové Sparty Praha v čele s předsedou představenstva Danielem Křetínským rozhodlo o setrvání sportovního ředitele Zdeňka Ščasného v pozici trenéra A-týmu. Ščasný má od vedení mandát na dobu neurčitou. Po odvolání kouče Pavla Hapala byl dosud jen prozatímním trenérem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Zdeněk Ščasný oslavuje vítězství v Jablonci.

Článek

Sparta bezprostředně po derby s Duklou (2:0) přišla s novinkou, která se víceméně očekávala. Vedení klubu dospělo k rozhodnutí o setrvání Zdeňka Ščasného na lavičce s ohledem na zlepšené výkony a výsledky týmu, významným faktorem byla i jeho důkladná znalost mužstva. Pod vedením sportovního ředitele Šural a spol. pětkrát zvítězili (odvetný zápas se Suboticou v předkole Evropské ligy plus čtyři výhry ve Fortuna lize, dvakrát remizovali a ani jednou neprohráli.

„Dohodli jsme se se Zdeňkem Ščasným, že si svou misi u prvního týmu prodlouží. Tým pod jeho vedením zaznamenal herní i výsledkové zlepšení a nechceme do něj v tuto chvíli zasahovat další výraznou změnou,“ říká Adam Kotalík, generální ředitel Sparty.

Možná dostane dalšího pomocníka

Ščasný bude u mužstva pokračovat s realizačním týmem v jeho současném složení, není však vyloučené jeho rozšíření. Sportovní ředitel bude i nadále úzce spolupracovat s Tomášem Rosickým.

Situace však není zcela definitivní. Ščasný nevylučuje hledání zcela nového trenéra.

„Chci určitě zůstat na lavičce do konce podzimu, což by znamenalo, že hrajeme dobře. Hlavně abychom měli čas a mohli v klidu vybrat nového trenéra. Po podzimu můžeme situaci zase přehodnotit,“ avizuje Ščasný. „Musíme být připraveni na obě varianty. Že zůstanu, nebo že najdeme nového trenéra. Podílet se na jeho výběru samozřejmě budu,“ dodává.

Zatímco na jaře po odvolání Itala Stramaccioniho návrat na lavičku odmítl, po výbuchu v Srbsku k němu došlo.

„Po odchodu Pavla Hapala nebyla možnost přivést nového trenéra. Pak přibylo víc práce Tomášovi, chtěl se zatím hlavně učit. Pomáhá mi teď i na hřišti, řešíme spolu bezprostřední věci kolem mužstva. Přibyla práce i mně, hlavně odpovědnost je větší,“ říká Ščasný o spolupráci s Rosickým.

Reklama

Související témata: