Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Teplice 1:1Teplice po třech zápasech zabodovaly

MinutaMin. Tým Hráč Akce
50. Komličenko (penalta) 1 : 0
78. Hošek 1 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic v sedmém ligovém kole remizovali 1:1 v Mladé Boleslavi a po třech porážkách poprvé bodovali. Středočeský celek poslal do vedení z penalty Nikolaj Komličenko, který dal už sedmý gól v sezóně a dotáhl se na nejlepšího střelce ligy Michaela Krmenčíka z Plzně. O vyrovnání se v závěru postaral Jan Hošek.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Teplic Daniel Šmejkal.

Článek

Jako první zahrozily Teplice, s jejichž rohem měl gólman Šeda i domácí obrana dost potíží. V 15. minutě zpoza vápna vystřelil Žitný, ale Šeda si s jeho pokusem poradil. Boleslav se dostala ke slovu až v závěru nepříliš záživného poločasu, kdy se po přímém kopu dostal k míči Komličenko, ale ve velké šanci ho vychytal Grigar.

Do druhého poločasu vstoupili lépe domácí. Nejprve Komličenko hlavou těsně minul, ale o chvíli později už ho v šanci nedovoleně zastavil Jeřábek a Boleslav dostala možnost pokutového kopu. K penaltě se postavil ruský útočník střelou k pravé tyči otevřel skóre.

V 54. minutě se po závaru ve vápně dožadovali penalty i hosté, ale neúspěšně. Po hodině hry mohl vyrovnat Moulis, ale je ho střela skončila těsně vedle. Na opačné straně si Grigar poradil s ranou Komličenka a poté si poradil i s hlavičkou Pauscheka.

V závěru se Teplice přeci jen dočkaly vyrovnání. V 78. minutě domácí obrana při rohovém kopu nepokryla Hoška, který hlavičkou poslal míč pod břevno a připsal si první ligový gól od října 2016. Tři minuty na to neměli hosté daleko k obratu, ale Horova střela skončila těsně nad.

Na vítězství mohli pomýšlet i domácí, avšak Teplice při střele Mareše v 86. minutě podržel brankář Grigar. Především díky němu tak Teplice po třech porážkách bez vstřelené branky poprvé bodovaly. V tabulce jim patří dvanácté místo, Boleslav je jedenáctá.

7. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - FK Teplice 1:1 (0:0)
Branky: 50. Komličenko z pen. - 78. Hošek. Rozhodčí: Houdek - Moláček, Hájek. ŽK: Vaněček, Krob (oba Teplice). Diváci: 2159.
Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek, Takács, Chaluš, Keresteš - Přikryl (56. Diviš), Hůlka, Ladra, Mareš, Konaté - Komličenko. Trenér: Weber.
Teplice: Grigar - Král, Jeřábek, Hošek, Krob - Vondrášek, Ljevakovič (46. Moulis), Hora (81. Shejbal), Kučera, Žitný (70. Jindráček) - Vaněček. Trenér: Šmejkal.

Reklama

Související témata: