Hlavní obsah

Karviná - Slovácko 2:1Karviná vyhrála podruhé za sebou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Wágner 1 : 0
72. La Boua 2 : 0
89. Navrátil 2 : 1
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Karviné v sedmém ligovém kole porazili 2:1 Slovácko a po sérii čtyř porážek v řadě si připsali už druhé vítězství za sebou. O výhru domácích se postarali Tomáš Wágner a Adriel D'́Avila Ba Loua. Za hosty v závěru pouze snížil Jan Navrátil.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Trenér Roman Nádvorník z Karviné se raduje z vítězství nad Slováckem.

Článek

Na první výraznou šanci se čekalo bezmála půl hodiny. Ve 26. minutě se po centru hlavičkoval hostující Havlík, ale míč z branky vykopnul Panák. Karviná poprvé zahrozila až v závěru poločasu, kdy nebezpečně vystřelil Budínský, ale gólman Daněk míč vyrazil.

Druhý poločas začal velkou příležitostí Kalabišky, jehož hlavičku z vápna zneškodnil na čáře Berkovec. Pak začalo pršet a déšť přinesl i větší množství šancí. Jako první vystřelil Havlík, ale Berkovec si poradil. Na druhé straně měl blízko k první brance Ba Loua, ale jeho rána skončila na tyči.

Domácí se gólu dočkali v 64. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil Wágner. V 71. minutě mohl vyrovnat Kubala, když ale mířil těsně vedle, přišel trest. V 72. minutě se prosadil Ba Loua a záložník z Pobřeží slonoviny tak skóroval hned při prvním startu v české lize. Čerstvá karvinská posila mohla vzápětí přidat i druhý gól, ale po přihrávce Moravce mířil Ba Loua mimo.

Slovácko poté vrhlo všechny síly do útoku, ale dokázalo už jen snížit. Minutu před koncem se o to postaral Navrátil, jehož střela prošla Berkovcovi pod tělem.

7. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - 1. FC Slovácko 2:1 (0:0)
Branky: 64. Wágner, 72. Ba Loua - 89. Navrátil. Rozhodčí: Franěk - Vlasjuk, Vlček. ŽK: Letič, Ba Loua - Daníček, Petr. Diváci: 3265.
Karviná: Berkovec - Čolič, Panák, Janečka, Moravec - Tusjak (57. Ba Loua), Mertelj, Lingr (67. Smrž), Budínský, Letič - Wágner (83. Ramírez). Trenér: Nádvorník.
Slovácko: Daněk - Juroška, Krejčí, Hofmann, Reinberk - Kalabiška, Daníček, Havlík, Sadílek (78. Machalík), Petr (61. Navrátil) - Zajíc (46. Kubala). Trenér: Kordula.

Reklama

Související témata: