Hlavní obsah

Olomouc - Bohemians 1905 2:3Bohemians zničili Olomouc velkolepým obratem

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Plšek 1 : 0
23. Nešpor (penalta) 2 : 0
65. Nečas 2 : 1
77. Hilál 2 : 2
79. Hašek 2 : 3
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Bohemians Praha 1905 vyhráli v 7. kole první ligy na hřišti Sigmy Olomouc 3:2, přestože v poločase o dvě branky prohrávali po trefách Jakuba Plška a Martina Nešpora z penalty. Po změně stran ale Pražané využili únavy soupeře po čtvrtečním utkání Evropské ligy v Seville a během 14 minut skóre otočili. Gól a asistenci si připsali Júsuf Hilál a Martin Hašek, branku dal i Jakub Nečas. Sigma tak prohrála i čtvrtý domácí zápas v této ligové sezoně a celkově prohráli popáté za sebou.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Jan Záviška z Bohemians a Šimon Falta z Olomouce.

Článek

Olomouc nastoupila v totožné sestavě jako ve čtvrtek v Seville včetně stoperů Poloma a Kotouče. Bohemians poprvé nasadili posilu Schumachera, do sestavy se vrátil kapitán Jindřišek a v útoku se objevili oba útočníci Juliš a Hilál.

V prvním poločase měli více ze hry domácí, kterým se v něm povedlo vstřelit dva góly. Ve čtvrté minutě měli domácí první větší šanci, kterou ale brankař Valeš vyrazil na roh. O minutu později po kombinaci v pokutovém území přistrčil Kalvach hezky míč na Plška, který se v zakončení nemýlil.

V 16. minutě Falta po individuální akci trefil pouze pravou tyč. Ve 20. minutě nařídil hlavní rozhodčí Julínek pokutový kop pro Olomouc za Vaníčkovu ruku při zpracování míče. Po kontrole videa své rozhodnutí potvrdil. K exekuci se postavil Nešpor a ránou k levé tyči zvýšil.

Hosté reagovali stažením Jindřiška, kterého nahradil Martin Hašek. O několik minut později se sám před brankařem ocitl domácí Nešpor, Valeš jeho šanci zneškodnil. Před koncem prvního poločasu měli největší šanci hosté, ale střela Martina Haška skončila na břevně.

Do druhé poloviny utkání vstoupili bojovněji hosté a tak se výkony na hřišti vyrovnali. V 56. minutě skončila střela Housky těsně nad. Hostům se zvýšení tlaku vyplatilo, když v 65. minutě našel Hilál střídajícího Nečase a ten poslal míč o odkryté branky.

Olomouci se kombinačně přestalo dařit a více ze hry tak v druhém poločase měli hosté. V 77. minutě Martin Hašek připravil míč pro Hilála a bahrajnský útočník střelou z vápna vyrovnal na 2:2. O dvě minuty později nezkušená domácí obrana propadla, Martin Hašek navedl míč z levé strany do pokutového území tváří v tvář překonal domácího Buchta a dokonal obrat.

Sigma Olomouc - Bohemians Praha 1905 2:3 (2:0)
Branky: 5. Plšek, 23. Nešpor z pen. - 65. Nečas, 77. Hilál, 79. M. Hašek. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Pochylý. ŽK: Kalvach, Houska, Nešpor - Šmíd. Diváci: 3729.
Olomouc: Buchta - Sladký, Kotouč, Polom, Vepřek - Kalvach - Zahradníček (80. Hála), Plšek, Houska (85. Dvořák), Falta - Nešpor (67. Yunis). Trenér: Jílek.
Bohemians 1905: Valeš - Dostál, Krch, Šmíd, Schumacher - Záviška, Jindřišek (31. M. Hašek ml.), F. Hašek, Vaníček (46. Nečas) - Juliš (64. Reiter), Hilál. Trenér: M. Hašek st.

Reklama

Související témata: