Hlavní obsah

Slavia poslala do Příbrami náhradu za Matouška

Aktualizováno

Fotbalisty Příbrami posílí ofenzivní záložník Ruslan Mingazov. Turkmenský reprezentant přichází na půlroční hostování ze Slavie a měl by pomoci nahradit klíčového hráče Jana Matouška, který přestoupil právě do Edenu. Na půl roku jde do Příbrami hostovat i liberecký útočník Radek Voltr.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ruslan Mingazov v dresu Slavie.

Článek

Šestadvacetiletý odchovanec Ašchabadu Mingazov je v Česku od roku 2014, kdy přišel do Jablonce. V roce 2016 přestoupil do Slavie, kde se i vinou zranění zatím tolik neprosadil a v minulé sezoně hostoval v Mladé Boleslavi.

Během léta podstoupil Mingazov operaci kolena. Slavia ho tak posílá rozehrát do Příbrami, kde by měl rozšířit svou sbírku 66 ligových zápasů a 15 gólů.

Ofenzivu Příbrami má zkvalitnit i šestadvacetiletý Voltr, který si vyzkouší už šesté ligové angažmá po Hradci Králové, Jihlavě, Slavii, Karviné a Liberci. Dosud nasbíral 89 ligových zápasů a dal pět branek.

"Radek by měl mít v Příbrami větší herní vytížení, než by měl u nás v Liberci," řekl pro web Liberce sportovní ředitel Slovanu Zdeněk Koukal.

Reklama

Související témata: