Hlavní obsah

Norimberk - Dukla 4:0Pražáci dostali v hektice bundesligovou lekci. Nový kouč přesto věří v restart

Norimberk
Aktualizováno

Hektické dny se vším všudy. Ve středu z rodinných důvodů odešel z Opavy, v pátek už vedl trénink na Julisce a v neděli ho čekalo první utkání. Fotbalisté pražské Dukly v něm v Německu podlehli Norimberku výrazně 0:4. „Vzhledem k situaci, v jaké jsme, byl zápas absolutně nešťastně zvolen. Ne každý den však hrajete s bundesligovým týmem,“ říká trenér Roman Skuhravý.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Roman Skuhravý se seznamuje s Duklou.

Článek

Dukle patří neslavný rekord české ligy. Po sedmi kolech je stále bez bodu. Proto bije na poplach a Pavla Drska během reprezentační pauzy vystřídal Roman Skuhravý. Nový kouč zdědil nejen poslední příčku, ale také mužstvo s rozsáhlou marodkou. Proto se v Německu dostali na hřiště i hráči z juniorky.

„Máme velké zdravotní problémy. Na druhou stranu nemám problém dávat šanci mladým, třeba Kottův výkon byl zajímavý," vysvětluje kouč pro klubovou televizi.

Na Liberec mužstvo nachystá

Třináctý tým bundesligové tabulky byl mnohem efektivnější. „Především byl vidět rozdíl v proměňování šancí. Na ně byl stav asi tak 6:4 pro domácí, jenže oni dali čtyři góly, my bohužel žádný," srovnává Skuhravý.

Pražský tým nastoupil s novou stoperskou dvojicí Raspopovič, Ďurica, kterou získal minulý týden. O sestavě na nedělní duel s Libercem však ještě nový trenér nemá vůbec jasno.

„Všechno je teď hodně hektické - pro mě, realizační tým i hráče. Spousta informací, potřebuji kluky co nejrychleji poznat, abychom mohli v neděli zabojovat o tři body. Jsem přesvědčený, že se nám povede mužstvo nachystat," ujišťuje Skuhravý.

Přípravné fotbalové utkání:
Norimberk - Dukla Praha 4:0 (2:0)
Branky: 16. Knöll, 18. Kubo, 56. Palacios-Martinez, 86. Rhein.
Dukla: Rada (46. Hruška) - Souček (46. Burget), Raspopovič, Ďurica (63. Bobál), Chlumecký - Bezpalec - Bezdička (46. Djuranovič), Doumbia (46. Kott), Hanousek, Brandner (63. Vera) - Schranz. Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: