Hlavní obsah

Hrošovskému pomohlo, že penalty v týdnu trénoval, proto si i tři minuty před koncem věřil

Netušil, jak se rozhodčí Berka nakonec rozhodne a zda nakonec na značku pokutového kopu ukáže. A to přesto, že byl ze všech aktérů inkriminované situaci nejblíž. Řeč je o plzeňském kapitánovi Patriku Hrošovském. Dalším zúčastněným byl pochopitelně opavský Petr Zapalač, který si těsně před koncem duelu ligových nováčků s obhájci titulu z Plzně sáhl v šestnáctce na míč.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Patrik Hrošovský z Viktorie Plzeň proměňuje nařízenou penaltu v utkání s Opavou.

Článek
Fotogalerie

Ani vy jste tedy netušil, jak přemítání hlavního sudího u videa dopadne a zda pokutový kop nařídí?

Věřil jsem, ale nemohl jsem samo sebou vědět, jak se rozhodne. Měl jsem totiž pocit, že se po našem souboji Zapalačovi míč na ruku odrazil, i když se přiznám, že jsem situaci moc neviděl.

Po dlouhých minutách čekání sudí na značku pokutového kopu ukázal a na vás bylo, abyste se exekuce ujal. Dost nervy, když do konce zápasu scházely tři minuty a stav byl stále bezbrankový.

Na penaltu jsme byli určení tři, ale protože Hořava už na hřišti nebyl, šel jsem ji kopat. Pomohlo mi, že jsem v týdnu pokutové kopy trénoval, takže jsem si věřil.

Video vám tak dopomohlo ke gólu a výhře, i když čtvrthodiny před tím vás o regulérní Krmenčíkovu branku obralo pro nesprávně odpískaný ofsajd. Cítili jste křivdu, nebo vás sporný moment ještě víc vyhecoval?

Nahecovaní jsme byli od začátku, protože jestliže chceme obhájit titul, musíme domácí zápasy zvládat a vyhrávat. Krmenčíkův neuznaný gól na tomto odhodlání nic neměnil, i když jsme okamžitě věděli, že měl platit.

Na výhru jste nakonec dosáhli, ale Opava vás trápila mnohem víc, než jste nejspíš sami čekali.

To proto, že hraje úplně jiným stylem, než na jaký jsme zvyklí, takže šlo o hodně těžký zápas. Zvláště, když jsme v prvním poločase neproměnili tutové šance, v nichž se ocitli Ekpai a Krmenčík, pak už bylo těžké dobývat opavskou defenzivu a dát gól.

Před středečním vstupem na scénu Ligu mistrů jste ale generálku zvládli, což bylo před konfrontací s CSKA Moskva důležité.

Každá výhra dodá mužstvu pochopitelně sebevědomí, i když ve středu nás čekají jiná soutěž a soupeř. Určitě nepůjde o zápas, v němž budeme až tolik dominantní a ani míč nebudeme mít tolik pod kontrolou, ale na druhou stranu půjde o první utkání Ligy mistrů doma a s protivníkem, s nímž bychom mohli uhrát body.

Reklama

Související témata: