Hlavní obsah

Příbram - Most 0:0Příbram po remíze s Mostem opustila sestupové příčky

PŘÍBRAM

Na šest zápasů se protáhlo čekání na vítězství ve fotbalové lize u týmů Příbrami i Mostu. Jejich vzájemný zápas v 16. kole totiž skončil v Příbrami bezbrankovou remízou. Domácí, jejichž zápas u Litavky po dlouhých letech nemohl sledovat trestně stíhaný prezident klubu Jaroslav Starka, se sice díky jednomu získanému bodu odpoutali ze sestupového patnáctého místa, i když jen díky lepšímu skóre.

Článek

Souboj týmů, které už dlouho čekají na vítězství, mohl začít výborně pro hosty z Mostu. Ti byli v úvodu aktivní a už ve čtvrté minutě mohli jít do vedení. Mendy vysunul Pešíra, ale ten v dobré pozici těsně minul a neukončil tak své dlouhé čekání na první letošní gól. Nebezpečné příbramské akce na druhé straně řídil režisér Otepka, jenž se vrátil do hry po vypršení disciplinárního trestu. Po nahrávce Pennera vnikl až do pokutového území a po střetu se Zbončákem se marně dožadoval penalty.

Otepka o chvíli později Zbončáka obelstil u postranní čáry a po jeho centru hlavičkoval vedle Sviták. Pak začali znovu hrozit i hosté z Mostu. Po půlhodině se marně dožadovali pokutového kopu za souboj příbramského gólmana Pařízka s Mendym. Za pět minut pak Pařízek s problémy nadvakrát zlikvidoval pokus Pešíra.

Po přestávce vyrovnaný souboj pokračoval, ale k vedení měli blíže domácí. V 62. minutě vystrašil povedenou střelou mosteckého brankáře Vaniaka mladý obránce Halama, hrající teprve třetí ligový zápas. Po následném rohu měl gól na kopačce stoper Navrátil, ale z malého vápna přestřelil branku.

Čtvrt hodiny před koncem měli Severočeši znovu štěstí, když Otepka přesným centrem našel znovu Navrátila, ale smolař zápasu hlavičkoval jenom do tyče. Hosté odpověděli z protiútoku dravým průnikem Zbončáka, po jehož pasu střídající Jendruščák hlavičkoval nepřesně a ušetřil tak své bývalé spoluhráče od pohromy.

Na druhé straně zastavil dalšího žolíka z lavičky Polodnu včasným zákrokem v pokutovém území stoper Hainault. Příbram měla v závěru platonickou převahu, ale ke tříbodovému zisku ji nenasměroval ani Klesa, který před brankou těsně nedosáhl na dobrý Otepkův centr. Marila tak podruhé za sebou vyšla střelecky naprázdno a ukázala, proč se topí v sestupových vodách.

FK Marila Příbram - FK SIAD Most 0:0
Rozhodčí: Adámek - Filgas, Pelikán. ŽK: Formánek - Mendy, Pešír. Diváci: 2168.
Sestavy:
Příbram: Pařízek - Halama (80. Mácha), Navrátil, Formánek, Penner - Otepka, Sviták (56. Klesa), Hašek, Šindelář - Vošahlík (67. Polodna), Huňa. Trenér: Barát.
Most: Vaniak - Prášil (85. Krejčí), Hainault, Procházka, Zbončák - Mendy, Schut (68. Macek), Škoda, Gašparík - Brzezina (69. Jendruščák), Pešír. Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články