Hlavní obsah

Slávisté se napodruhé v Hradišti radovali z bodů. Nepodali jsme optimální výkon, připustil obránce Coufal

Sedm slávistických fotbalistů, kteří byli v Uherském Hradišti u nedávné blamáže národního mužstva v premiérovém duelu Ligy národů proti Ukrajině, si na stadiónu Slovácka vyspravilo v ligovém utkání náladu. Lídr soutěže přehrál domácí tým 3:1, základ vítězství položili Pražané dvěma góly už v úvodní půlhodině.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Stanislav Tecl (uprostřed) se raduje se spoluhráči ze Slavie ze třetího gólu proti Slovácku.

Článek

„Po reprezentační pauze jsme nepodali optimální výkon. Někteří z nás, kteří jsme ji strávili převážně v nároďáku, už ke konci trochu tahali nohy. Tři body ale máme, a to je nejdůležitější," říkal spokojený obránce Slavie Vladimír Coufal, který vstřelil po chybě brankáře Daňka druhý gól Pražanů. „Byl důležitý, definitivně jsme se ovšem uklidnili až za stavu 3:0," tvrdil.

Coufal se v závěru octl v tvrdém souboji s domácím Divíškem, který musel být odnesen z hřiště na nosítkách. „Střetli jsme se hlavami, mrzí mě, že ji má rozseklou," kál se. „Nevím ale, proč soupeř reagoval tak podrážděně," nelíbily se mu některé nevybíravé zákroky hráčů Slovácka v posledních minutách.

Kouč Pražanů Jindřich Trpišovský s potěšením kvitoval, že jeho celek zápas po složité reprezentační přestávce zvládl. „Vždyť ze základu jsme v ní měli k dispozici pouze dva fotbalisty," připomněl. Hned od začátku poslal na hřiště i záložníka Traoreho, jenž nedávno přišel ze Zlína. „Uvedl se výborně, patřil k našim nejlepším hráčům," měl radost Trpišovský, který v závěru nasadil vzhledem ke zranění Škody i mladého Matouška.

Slovácko padlo už ve třetím ligovém utkání v řadě. „Přestali jsme dávat góly, naopak jich teď moc dostáváme. Se Slavií jsme vyhořeli v produktivitě," smutnil kapitán Vlastimil Daníček, který z penalty jen snížil. Přitom zpočátku byl jeho tým favoritovi minimálně vyrovnaným soupeřem. „Jenže jsme inkasovali ze standardky zbytečný první gól. Pražany uklidnil, začali si víc věřit," všiml si. Daníček měl za stavu 0:2 velkou šanci na snížení. „Bohužel jsem v tutovce přestřelil. Mohl jsem utkání zdramatizovat," přemítal smutně. Stížnosti slávistů na příliš agresivní hru jeho celku nebral. „Oni nám zraní Divíška a my tvrdě hrát nesmíme? Praha může a Morava ne," položil řečnickou otázku.

Trenér hradišťského mužstva Michal Kordula uznal, že Slavia zvítězila zaslouženě. „Jenže my jsme jí cestu ke třem bodům hrozně usnadnili. Nejdřív dostaneme zbytečný první gól, pak si vybral slabší chvilku náš brankář Daněk. I potom jsme se snažili se zápasem něco udělat, už to bylo ale strašně obtížné," uvědomoval si.

Reklama

Související témata: