Hlavní obsah

Rolando není Ronaldo, a tak se trenér omlouvá fanouškům

Praha

Docela senzace, přivést si posilu z Premier League. Fotbalový Liberec překvapil a z Newcastlu si vypůjčil Rolanda Jamese Aaronse. Jeho jméno mírně vybízí k parafrázi s Cristianem Ronaldem. Jenže zatímco hvězdný Portugalec se v neděli dočkal prvních dvou gólů v dresu Juventusu, anglický záložník s jamajskými kořeny byl ve stejný čas smolíčkem duelu Liberce na Dukle.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nová posila Slovanu Liberec Rolando Aarons.

Článek
Fotogalerie

Slovan na Julisce prohrál 0:2, přestože po prvním poločase měl vést tak o tři góly. K paličům největších šancí se zařadila i nová posila. A již v 58. minutě premiéra Rolanda Aaronse v české lize skončila. Byl vystřídán.

„Je pohyblivý a nečekal jsem od něj zázraky, že hned zvládne celých 90 minut. Ale také si nebudu dávat servítky před ústa. Čekal bych, že takový hráč dokáže z ideální šance, jakou měl, skórovat. Proto jsme ho sem ostatně přivedli a čekáme, že týmu pomůže směrem do ofenzívy," netají zklamání trenér Zsolt Hornyák.

Jeho tým po převaze v první půli ve druhé zcela vypadl z role. „Nejvíc mě bolelo, když naši fanoušci skandovali, že chtějí Slovan. Chci ho i já a musím se jim omluvit. Když nebudeme hrát na sto procent svých možností, dopadneme takhle," varuje svůj tým.

Jeho svěřenci si uvědomují, že na Julisce prožili prakticky stejný zápas jako na jaře.

"Ani mi nemluvte... Myslím, že jsme byli lepším týmem. Měli jsme čtyři jasné tutovky a místo toho, abychom v poločase vedli 2:0 nebo 3:0, tak výsledek zápasu je 2:0 pro Duklu. Opakuje se to pořád dokola. Nedáváme góly a naopak z jedné či dvou šancí hned inkasujeme," kaboní se kapitán mužstva Radim Breite.

Reklama

Související témata: