Hlavní obsah

Gólman Berkovec chtěl vyrovnat, Teplice podržel Diviš

Teplice

Ve snaze o vyrovnání v Teplicích se do závěrečného tlaku fotbalistů Karviné zapojil i brankář Martin Berkovec. V nastaveném čase druhé půle dokonce vystřelil, ale jeho pokus šel o několik metrů vedle teplické branky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Martin Berkovec z Karviné

Článek

„Bylo to docela daleko, snažil jsem se klukům vepředu pomoci. Bývá tomu tak při náporu, kdy zkoušíte všechno možné," glosoval tento moment Martin Berkovec. „Bohužel jsme udělali chyby, i když hra nebyla špatná. Pak se to honí na poslední chvíli. Snížili jsme, ale druhý gól už nepřišel. Nakopávali jsme míče, standardky, rohy. Nevezme žádný bod," přijal brankář realisticky prohru 1:2.

Nad tím, jak by se Karviná měla při bojovném herním stylu i výsledkově zvednout, nechtěl polemizovat. „Musíme něco změnit ve hře, ale to je spíš téma pro trenéra," pravil Berkovec.

Diviš: Čekání bylo dlouhé

Nebýt jeho, tepličtí fotbalisté by nad Karvinou asi nevyhráli. Brankář Jakub Diviš totiž předvedl několik skvělých zákroků, jimiž vlil krev do žil i svým spoluhráčům. „Čekání na vítězství bylo dlouhé," oddechl si zkušený gólman.

„Nemyslím, že by to byl nějak moc koukatelný fotbal, ale ve vší úctě k lize nám je to úplně jedno. Pro výhru jsme byli ochotni udělat cokoli. Jsme rádi, jak to dopadlo. Po psychické i sportovní stránce jsme zápas zvládli," tvrdil Diviš. „Výsledek 2:1 je důležitý i s ohledem na další zápasy celků v tabulce pod námi," podotkl brankář.

Mezi tyče se vrátil při zranění Tomáše Grigara. „Je nepříjemné, abych to z mé pozice hodnotil," pravil Diviš s vážnou tváří. „Grigi je super chlap, ale momentálně má smůlu na zranění. Z něčeho se dostane a znovu se mu něco stane. Z lidského hlediska je mi ho líto. Z profesionálního pohledu jsem rád, že chytám. V brance může být jen jeden. Nějak jsme se s Tomášem točili a vždy je podstatné, aby výkony brankářů byly přínosem pro tým. Pak budeme všichni spokojeni," dodal Jakub Diviš.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice