Hlavní obsah

Když výhru na Baníku nepotvrdíme doma, bude k ničemu, říká kouč Sparty Ščasný

Ostrava

Ligu neválcují, přesto mohou být na Letné docela spokojení. Jsou jediným týmem, který ještě neprohrál a na vedoucí duo Plzeň a Slavii ztrácejí jediný bod. Důležité tři body získali po výhře 1:0 na horké půdě v Ostravě, kam oba hlavní rivalové teprve pojedou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný

Článek

„Každé vítězství na Baníku pomůže. Myslím si, že tohle obzvlášť, protože jsme zvládli ustát divoký závěr utkání. Ale něco podobného, že nám výhra pomůže, jsem říkal už po Teplicích. Pokud ji nepotvrdíme v dalším domácím zápase, tak jak se nám to stalo potom s Příbramí, tak ani tahle nebude mít žádný smysl. Jsem však rád, že kluci zjistili, že se dá vyhrávat i venku," vykládal trenér Zdeněk Ščasný.

Sparta se do vedení dostala v 77. minutě, kdy se Benjamin Tetteh vyhnul ofsajdovému postavení a podél Laštůvky poslal míč k tyči. „S Příbramí jsme zápas ztratili v samotném závěru, ale myslím si, že proti Baníku jsme to dohráli v klidu. Ve druhém poločase se nám podařilo odvracet nakopávané balóny a řešili jsme to rychlými brejky. Jsem moc spokojený, že jsme to takhle dohráli. Z celého týmu jsem cítil velkou ctižádost, že chtějí tu jarní porážku (2:3) odčinit," popisoval Ščasný a pochvaloval si, že hráči vyhrocený souboj před téměř vyprodaným stadiónem zvládli.

„Je to pokaždé jiné, ale my jsme přijeli připraveni. Věděli jsme, jaká tu bude atmosféra a nepřekvapilo nás to. Jsem rád, že jsme zůstali trpěliví i poté, co Šural v prvním a Plavšič ve druhém poločase nedali velké šance. Nicméně závěr jsme dohráli válečnicky, za to jsem rád. Pro mnoho hráčů to nebylo jednoduché utkání. Například pro Sáčka, který naskočil místo vykartovaného Kangy," popisoval Ščasný.

Důležité podle něj bylo i to, že na ranní poradě trenérský tým odhadl, v jakém rozestavení Baník nastoupí. „Je to tak. Chtěli bychom se prosadit vlastní hrou, ale do poslední chvíle jsme skutečně nevěděli, jestli půjde Baník do tříčlenné, nebo pětičlenné obrany. Nakonec jsme se ráno shodli na tom, že asi zkusí čtyři obránce a trefili jsme se," liboval si Ščasný. „Co se týká nasazení Milana Baroše, tak i na něj jsme se chystali. V domácích zápasech je velmi nepříjemný, ale naše obrana to s ním zvládla excelentně. Z celého zápasu si vybavím jen jednu nebezpečnou střelu, kterou Nita vytěsnil," dodal.

Reklama

Související témata: