Hlavní obsah

Sparta se po více než dvou letech dočkala a je v čele! Komličenko už má deset gólů

Aktualizováno

Nedávno dvě šance odmítli, do třetice už se dočkali. Fotbalisté pražské Sparty porazili Liberec hladce 4:1 a minimálně na den se vyhoupli do čela tabulky. Jako jediní navíc zůstavají bez porážky. Sobotní program 9. kola Fortuna ligy nabídl ještě další čtyři duely. Olomouc doma porazila poslední Duklu 1:0. Mladá Boleslav smetla Slovácko 5:1, Karviná přehrála Příbram 4:1 a Opava porazila Teplice 2:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kapitán Sparty Josef Šural slaví s Benjaminem Tettehem.

Článek
Fotogalerie

Letenští se do čela tabulky vyhoupli naposledy před více než dvěma lety, když ve 4. kole sezóny 2016/17 doma 21. srpna porazili Jablonec 3:0 a na lavičce také seděl trenér Ščasný. Když pak o vedení přišli, už se na výsluní nikdy nevrátili.

Až dnes večer. Sparta vyhrála doma nad Libercem posedmé za sebou. Po poločase 3:0 bylo rozhodnuto, ve druhém byl navíc vyloučen liberecký Vukliševič. Po dvou gólech dali Tetteh a Stanciu a noví lídři slaví výhru 4:1.

Hanáci šest kol po sobě prohráli a doma hostili jediného soupeře, který ještě v tabulce zůstával pod nimi... Olomouc si pomohla, jediná Jemelkova trefa ji na výhru 1:0 nad Duklou stačila.

Mladá Boleslav minule překvapila výhrou v Jablonci a teď hostila oblíbeného soupeře. Prohrála jediné z minulých 11 vzájemných utkání se Slováckem (z toho 8 výher). Statistiku potvrdila víc než důrazně. Vyhrála vysoko 5:1, aktuálně nejlepší ligový kanonýr Komličenko dal dva góly a za podzim již stihl deset tref. Hosté dohrávali bez vyloučeného Daníčka.

Karviná šla do dnešního duelu ode dna tabulky, naopak Příbram rozjela sezónu nad očekávání. Domácí však nepřipustili větší komplikace, do přestávky získali dvougólový náskok a nakonec vyhráli 4:1.

Slezané pokračují v brněnském azylu. Opava dosud vyhrála v lize nad Teplicemi jen první ze 14 utkání (v roce 1996), navíc jim nedala gól šestkrát za sebou. Tentokrát si bilanci vylepšila, Smola a Jursa jí zajistili cenné tři body za vítězství 2:0.

Program 9. kola:
Pátek
Zlín - Ostrava 1:2
Sobota
Olomouc - Dukla 1:0
Branka: 33. Jemelka
Karviná - Příbram 4:1
Branky: 22. Budínský, 29. Wágner, 53. vlastní Nitrianský, 86. Moravec - 46. Mingazov
Opava - Teplice 2:0 (v Brně)
Branky: 26. Smola, 61. Jursa
Mladá Boleslav - Slovácko 5:1
Branky: 80. a 89. (druhá z pen.) Komličenko, 27. Mareš, 55. Přikryl, 83. Matějovský - 65. Kuchta
Sparta - Liberec 4:1
Branky: 27. a 34. Tetteh, 18. a 90. Stanciu - 89. Potočný
Neděle
18:00 Slavia - Bohemians
Pondělí
18:00 Jablonec - Plzeň

Reklama