Hlavní obsah

Vidina první příčky motivovala, potvrzují hráči Sparty, že vedení v tabulce je hnalo za výhrou

Dva roky na tuhle chvíli čekal. Když na podzim v roce 2016 Sparta naposledy vedla ligu, seděl na její lavičce také on. Vítězstvím nad Libercem ji tam Zdeněk Ščasný přivedl zase. Nejspíš dočasně, i když… „I když ve fotbale je samozřejmě možné všechno,“ nemínil letenský kouč po povedené partii se Severočechy řešit, zda se před jeho tým dostane v neděli Slavia a v pondělí případně i Plzeň. „Pro mě je důležitější, že jsme bodovali naplno a potvrdili výhru z minulého kola v Ostravě.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný během utkání s Libercem.

Článek
Fotogalerie

Samo sebou že sparťanskou kabinu motivovalo, že by se v rozehraném devátém kole mohla ujmout vlády nad domácí soutěží.

„Padlo to tam, pochopitelně. Šural s tím přišel, takže jistý motivační stimul to byl," prozrazoval sparťanský kouč, že jeho svěřenci případný posun na první příčku řešili.

„Vždyť my se na ni mohli dostat už dřív. Třeba kdybychom dotáhli ke třem bodům zápas s Příbramí," potvrzoval i nejlepší hráč utkání a střelec dvou gólů Nicolae Stanciu, že vedení v tabulce bylo skutečně motivem, jenž hnal letenský celek za výhrou.

Rumunský legionář operující tentokrát uprostřed středové řady a mající tudíž dost a dost prostoru k vymýšlení útočných akcí, nahrávkám i obstarávání gólů domácí ofenzivní smršti velel.

„Hrál velmi dobře už na Baníku, kde pracoval pro mužstvo. A i tentokrát mu byl nesmírně platný," kvituje Ščasný, že výkony Stanciua, jenž mimochodem zanechal autogram pod všemi čtyřmi sparťanskými brankami, mají na podzim vzestupný trend.

Tetteh má v sobě velký potenciál

Hra a trefy Tetteha, druhé velké postavy duelu se Severočechy, ale také. „Má v sobě velký potenciál, takže věřím, že se může dál zlepšovat. Důležité ale bude, aby se sám zlepšovat chtěl. Ale i on hrál už v Ostravě v minulém kole skvěle," mírní domácí trenér euforii, která z nalezení kanonýra na Letné zavládla.

Před šlágrem servírovaným příštím kolem, kdy mistrovská Plzeň přivítá doma právě Spartu, zákonitou. Ze střelecké formy Tetteha, z výkonu, jenž Sparta předvedla, pochopitelně také.

„Vždy je důležité, když doma vyhrajete po dobrém výkonu. A my v první půli výborný výkon podali. Ale zda to byl od Sparty nejlepší výkon v poslední době, si říct neodvážím. Vizuálně možná ano, ale každé utkání je jiné. Proti Baníku jsme zápas poctivě odpracovali, s Libercem tři body z Ostravy potvrdili, čehož si cením," drží Zdeněk Ščasný své hráče raději při zemi.

A to přesto, že po dvou letech vede Sparta zase ligu a on sedí stejně jako tehdy na její lavičce.

Reklama

Související témata: