Hlavní obsah

Věřím, že letos titul pro Spartu získáme. Už je na čase, uvědomuje si Stanciu

Byl to jeho part. Určitě nejlepší, jaký po příchodu do Sparty odehrál. Nejenže vstřelil Liberci dva góly, ale navíc asistoval i obou tref Tetteha. „Takhle já nepřemýšlím a o sobě mluvím nerad. Nejsem tak důležitý, to tým je důležitý,“ odmítá Nicolae Stanciu chválu, kterou byl po zápase zahrnován. „On si ji zasloužil už po předchozím ligovém střetnutí v Ostravě, kde také usilovně pracoval pro mužstvo,“ připomíná letenský kouč Zdeněk Ščasný, že výkony rumunského legionáře šly v posledních týdnech výrazně nahoru.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu předvedl proti Liberci nejlepší výkon za dobu, co dres Sparty obléká.

Článek
Fotogalerie

V duelu s Libercem na něm bylo patrné, jak mu prospěla změna rozestavení, s níž kouč přišel. V pětičlenné středové řadě se posunul do jejího středu, takže měl dostatek prostoru, aby vymýšlel, rozehrával, posílal do šancí spoluhráče, a navíc i sám akce zakončoval. Dvě parádní branky, které Severočechům dal, toho byly dokladem.

„Byly si hodně podobné, protože jsem viděl volný prostor a křikl si o balón. Obešel jsem protihráče a pak už šlo jen o to, abych ho dobře trefil. Důležité, že jsem těmito góly mužstvu pomohl," pochvaloval si Stanciu, jehož branky pomohly Spartě nejen ke třem bodům, ale i k posunu na první příčku neúplné tabulky.

Šural ani nepamatuje, kdy byl se Spartou první

„První místo pro nás představovalo velkou motivaci. Už v předchozím zápase s Příbrami jsme tuhle možnost měli. A pak proti Bohemians zase. Ani jednu jsme nevyužili, ale když teď před Libercem přišel Šural do kabiny a vykládal, že si ani nepamatuje, kdy byl se Spartou první, šli jsme za vítězstvím hned od začátku. Myslím, že bylo důležité, že se o možnosti v kabině mluvilo. I kdybychom měli být první třeba jen jeden den."

Pro Spartu je ovšem důležité nejen to, že si po dvou letech vyzkoušela pohled na ligu z první příčky tabulky, ale i podzimní neporazitelnost, kterou si jako jediná stále drží.

„Skrývá se za tím tým. Stále lepší a lepší parta, ve kterou se měníme. Žijeme jako rodina," prozrazoval rumunský legionář, co se skrývá za vzestupem a zlepšenými výkony letenského celku. Ani na trenéra Ščasného přitom nezapomněl.

„Odvádí skvělou práci, protože o každém soupeři nám servíruje spoustu informací, takže jsme na zápas dobře připraveni," nechal se slyšet Stanciu netající se touhou vyhrát ve sparťanském dresu českou ligu.

„Musíme ve výkonech pokračovat a dál se zlepšovat a pak věřím, že i vyhrajeme titul. Vím, že Sparta na něj čeká už čtyři roky, proto už je opravdu na čase ho získat."

Na cestě za první příčkou a případným primátem na konci soutěže musí ovšem Sparta zdolat ještě spoustu překážek. Tou první bude už v příštím kole mistrovská Plzeň.

„Zaslouží si respekt, který k ní máme, protože je to silný tým se zkušenými hráči. Titul získali v minulé sezóně, startují v Lize mistrů, takže to bude těžký zápas. Ale nebojíme se jich a pojedeme si do Plzně pro tři body," ujišťoval Stanciu, že Spartě se na první příčce líbí a na titul myslí čím dál intenzivněji.

Reklama

Související témata: