Hlavní obsah

Tohle není divize, zlobil se liberecký kouč Hornyák

V rozestavení a hře na tři stopery vinu nehledal, i když tím jeho Liberec spáchal v ligové partii na pražské Letné harakiri. „Taktický záměr zlý nebyl, to jeho realizace byla mizerná,“ bránil kouč Severočechů Zsolt Hornyák představu, s níž na Spartu přijel a o jejíž správnosti své hráče týden přesvědčoval. Výsledek byl ovšem pro hosty žalostný, neboť po půlhodině prohrávali o tři branky a byli zralí na ručník, protože za Spartou zaostávali naprosto ve všem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Liberecký trenér Zsolt Hornyák.

Článek
Fotogalerie

„Ale to proto, že jsme hned v úvodu inkasovali po hrubých taktických chybách rychlé góly. A po chybách zcela zbytečných. Není přece možné, aby ligový hráč nahrál pětkrát za sebou soupeři," dopálilo Hornyáka, jak si někteří jeho svěřenci počínali.

Ukrajinec Taras Kačaraba především, ale stejně tak čerstvá akvizice Rolando Aarons, fotbalista s jamajskými kořeny, jenž na sever Čech přišel se zkušenostmi z anglické Premier League, či třeba Slovák Filip Oršula.

„Nejspíš byli překvapení z prostředí a úrovně hry," neskrýval Hornyák rozčarování z výkonů, jimiž se legionáři v jeho týmu na Letné prezentovali.

„Tohle není divize, musí se vzpamatovat. Legionáři hlavně. Od Oršuly, Kačaraby i Aaronse budu požadovat vyšší kvalitu. Jedině když ji prokáží, budou hrát, jinak dostanou přednost domácí hráči," netajil liberecký trenér zklamání, jehož byl plný.

„A to jsme chtěli, aby právě Kačaraba a Vukliševič eliminovali Tetteha se Šuralem, o nichž jsme věděli, že hráli v posledních zápasech výborně."

Mužstvo v deseti ukázalo charakter

Ukrajinec však na svůj úkol vůbec nestačil, takže ho trenér vystřídal už o půli, Slovinec Vukliševič pak deset minut po přestávce fauloval Tetteha a ze hřiště se pakoval také.

„V deseti se mé mužstvo nevzdalo a ukázalo charakter," kvitoval Hornyák asi to jediné, co ho mohlo v jednostranně se odvíjející partii se Spartou potěšit.

„Doplatili jsme i na absenci nemocného Karafiáta, takže změny v sestavě a rozestavení byly do jisté míry i vynucené, naším největším podzimním problém je ovšem střelba a zakončení. Ani pokus s Oršulou na hrotu útoku na Spartě nevyšel," připomínal liberecký trenér, že jeho tým nastřílel v devíti zápasech jen devět branek a že jen poslední Dukla je na tom se střeleckou produktivitou hůře.

Reklama

Související témata: