Hlavní obsah

Na Haška řvali fanoušci. Já ale nejsem takový debil, jak si myslí, vysvětlil kouč Klokanů své střídání

Za své střídání si od velké části fanoušků Bohemians 1905 vyslechl ostrou kritiku. Padala i ostrá slova. Trenér Martin Hašek si však stál za svým názorem. A proto vyslal šest minut před koncem duelu s Karvinou za bezbrankového stavu na hřiště stopera místo útočníka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohemians Martin Hašek.

Článek

Blížil se konec utkání. Na tabuli svítilo skóre 0:0. V této situaci obvykle zkouší trenéři domácího mužstva posílit ofenzivu. Kouč Klokanů ale věděl, že jediný hrotový útočník na lavičce Júsuf Hilál není stoprocentně zdravý, a tak zvolil netradiční, leč logickou variantu. Na trávník místo jiného forvarda Jakuba Nečase poslal stopera Michala Šmída, za což si vyslechl kritiku.

„Hlavně fanoušci si myslí, že jsem debil, když za takového stavu posílám na hřiště stopera místo útočníka. Ale já zas takovej debil nejsem, měl jsem pro to své důvody. Bál jsem se recidivy zranění, protože v případě recidivy je doba léčení dvojnásobná," vysvětlil Hašek, proč bahrajnského útočníka, který se potýká se svalovými potížemi, na trávník neposlal.

„Jsem fakt rád, že jsem tomu tlaku odolal. Už před zápasem jsem říkal, dejte mi facku, pokud Jusúfa dám na hřiště. Teď si děkuju za to, že jsem ho tam nedal. Šance na recidivu zranění by totiž byly mnohem větší než šance na vstřelený gól," dodal osmačtyřicetiletý kouč.

Do dalšího zápasu Bohemians 1905 zbývá pět dní. Ve středu hrají v Ďolíčku MOL Cup proti druholigovým Českým Budějovicím. „Tam už Jusúf pár desítek minut dostane. A na Opavu by mohl být úplně ready," poukázal Hašek.

Reklama