Hlavní obsah

Liberec a Příbram si s chutí zastřílely! Poslední Duklu obral její bývalý hráč

Praha
Aktualizováno

Sváteční šlágr ovládla Plzeň, program 10. kola fotbalové ligy pokračoval čtyřmi sobotními duely. Poslední Dukla remizovala se Zlínem 1:1, Slovácko podlehlo Opavě 0:2 a další nováček Příbram si v souboji s Mladou Boleslaví zastřílel (3:0). O vysoké výhře Liberce nad tápající Olomoucí 3:0 rozhodly premiérové trefy ukrajinského zadáka Tarase Kačaraby a slovenského záložníka Martina Koscelníka, třetí úspěch přidal Matěj Hybš. Kolo uzavřou nedělní zápasy Baníku se Slavií (od 15:00) a Teplic s Jabloncem (od 18:00).

Foto: Vít Černý, ČTK

Taras Kačaraba (vpravo) z Liberce střílí gol olomouckému brankáři Miloši Buchtovi. Uprostřed Martin Sladký z Olomouce.

Článek
Fotogalerie

Dukla neprohrála se Zlínem v lize poosmé za sebou, jenomže bod je pro tým z Julisky málo, nadále zůstává na dně tabulky. Přitom začal skvěle, v 18. minutě poslal Pražany do vedení Daniel Tetour. Na začátku druhé půle však vyrovnal Francouz Jean-David Beauguel a v samém závěru bývalý hráč Dukly mohl dokonce strhnout výhru na stranu Ševců. V poslední minutě hlavou opět dostal míč do sítě, ale gól neplatil kvůli ofsajdu.

Příbram si v souboji s Mladou Boleslaví zastřílela a po jasné výhře 3:0 poskočila v tabulce před soupeře na šestou příčku. Blýskl se především Antonín Fantiš, který poprvé v kariéře dal v utkání nejvyšší soutěže dvě branky, a domácí obránci si rovněž skvěle porazili s nebezpečným Komličenkem, jenž dal v předešlých pěti kolech 8 branek a celkem už má deset gólů. Ruský kanonýr tentokrát jen pohříchu tečoval Květovu střelu do vlastní sítě...

Sigmě jubileum zhořklo

Slovácko i Opava se pohybují v dolní části tabulky a vzájemný duel byl proto pro oba velmi důležitý. Slezané si v sobotu bilanci s týmem z Uherského Hradiště vylepšili, góly se o to zasadili Kuzmanovič a Juřena.

Olomouc předchozí výhrou nad Duklou utnula sérii šesti porážek, u Nisy se jí ovšem nedaří. Liberec doma se Sigmou neprohrál od listopadu 2009 a v sobotu sérii natáhl dál. Hosté, hrající jubilejní tisící zápas v nejvyšší soutěži, byli zcela neškodní, na branku Severočechů dokonce nevyslali ani jednu přímou střelu. V závěru dohrávali po Faltově vyloučení v deseti a Slovan přesilovku využil zásluhou Hybšovy trefy v nastaveném čase. Sigma prohrála posedmé z posledních osmi utkání a zůstává předposlední.

Program 10. kola první fotbalové ligy:
Pátek
Bohemians - Karviná 0:0
Plzeň - Sparta 1:0
Sobota
Dukla - Zlín 1:1
Branky: 18. Tetour - 48. Beauguel
Slovácko - Opava 0:2
Branky: 23. Kuzmanovič, 87. Juřena
Příbram - Ml. Boleslav 3:0
Branky: 22. a 82. Fantiš, 49. Květ
Liberec - Olomouc 3:0
Branky: 25. Kačaraba, 76. Koscelník, 90.+6 Hybš
Neděle
15:00 Ostrava - Slavia
18:00 Teplice - Jablonec

Reklama