Hlavní obsah

Baroš trestu neujde. Hrozí mu stopka až na šest utkání

Souboj se Slavií fotbalisté Baníku zvládli. I bez Milana Baroše, který byl v 15. minutě vzájemného souboje vyloučen, vyhráli 2:1. Nyní ale v Ostravě s obavami čekají, jaký trest si ostravský kapitán odnese ze čtvrtečního zasedání Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace (DK LFA). Za červenou kartu, kterou uviděl za surovou hru, jak vyloučení zdůvodnil hlavní arbitr utkání Ondřej Berka, a následný výlev zlosti, mu hrozí dlouhá pauza.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Milan Baroš z Baníku Ostrava po červené kartě sprostě nadával i čtvrtému rozhodčímu (uprostřed) Zbyňkovi Proskemu. Zády v červeném je trenér Baníku Ostrava Bohumil Páník.

Článek
Fotogalerie

Ve zprávě rozhodčích o utkání stojí: „Surová hra - prudké udeření soupeře předloktím do oblasti obličeje v souboji o míč v nepřerušené hře. Hráč po udělení červené karty projevoval nesouhlas gesty a současně použil vulgární slova „to si děláš p..u. Po cca 30 vteřinách opustil hrací plochu, kde cestou z hrací plochy zatahal za ruku čtvrtého rozhodčího a dále projevoval gesty nesouhlas s vyloučením."

Barošův zkrat přišel ve 13. minutě utkání 10. kola. A podle dostupných záběrů je patrné, že se 36letý fotbalista nesrazil s Tomášem Součkem náhodou. Naopak, televizní kamery a také video, po jehož shlédnutí rozhodčí Berka změnil původní žlutou kartu na červenou, ostravského fotbalistu usvědčilo z úmyslu.

„Dostal jsem zásah, skolil mě, ale nevěděl jsem, jak to bylo tvrdé. Cítil jsem, že mě trefil ze strany. Na videu to asi bylo vidět lépe," popisoval slávista Souček. „Netuším, zda to bylo ramenem, nebo loktem. Cítil jsem, že do mě vrazil, nevím přesně, kam to šlo. Fakt nevím," dodával.

Výbuch emocí ho může přijít draho

Kdyby Baroš trest přijal a nedal vzápětí průchod svým emocím, větší trest by mu zřejmě nehrozil. Ovšem následné vražení do sudího Berky, vulgární projevy a zatahání za ruku čtvrtého arbitra mu mohou pořádně přitížit. Pokud disciplinárka vyhodnotí, že se Baroš dopustil pohoršujícího, urážlivého nebo ponižujícího chování vůči delegovaným osobám, může dostat trest na dvě až šest utkání a pokutu 50 tisíc korun. A kdyby jeho chování komise zhodnotila jako zvlášť hrubé, může se na fotbal dívat z tribuny klidně až devět měsíců. A to by byl možná konec profesionální kariéry bývalého reprezentanta.

„Já doufám, že to tak hrozné nebylo. Ze hřiště, jak jsem na to koukal, mi přišlo, že má ruku u těla. Že to nebyl vyloženě úder loktem, divil jsem se, že mu sudí dal červenou kartu. Jestli to na videu posoudili takhle? Já doufám, že se slitují a nedostane nějaký přísný trest," řekl Martin Fillo, hrdina utkání Baníku proti Slavii.

Ani host Josef Hušbauer by na Baroše nebyl extrémně přísný. „Byl to faul, ale nemyslím že na červenou. Kdyby Baroš dostal žlutou, mohli jsme si to rozdat na férovku," řekl kapitán Slavie. Trenér Bohumil Páník neviděl v souboji úmysl. „Milan není hráč, který by chtěl zranit. Šel prostě do souboje," řekl kouč, který také musel opustit bojiště. Na pokyn čtvrtého rozhodčího byl v 83. minutě vykázán na tribunu za soustavné teatrální projevy nesouhlasu s rozhodnutím rozhodčích.

Barošovy vulgarity
Na hlavního Berku
Čas 14:10: „Zku*vil si zápas, pí*o. Zkurvil si zápas, ty pí*o! Zm*de jeden ulhanej. Proč červená?!“ (následuje monolog zády ke kameře)
Čas 14:55: „Nedělej si ze mě p*del, ty ču*áku.“
Čas 15:00: „Zku*venej vole. To nemá cenu, ty vole.“
Čas 15:20: „Ču*áci vym*daný. Ty vole, to poznáš, proč na tebe řvu, ty vole. Ču*áci zku*vení, opravdu!“
Na čtvrtého Proskeho
Čas 15:35: „Ty zm*de zku*vený, pi*o.“
Zdroj: Pro deník Blesk odezíral Miroslav Kindl

Reklama