Hlavní obsah

Olomouc se odvolala proti trestu pro chybně vyloučeného Faltu

Praha

Vedení fotbalového klubu Sigma Olomouc se odvolalo proti jednozápasovému trestu pro Šimona Faltu. Pětadvacetiletý záložník byl ve čtvrtek disciplinární komisí potrestán za vyloučení v utkání s Libercem, přestože komise rozhodčích uznala, že sudí Zbyněk Proske chyboval a měl udělit jen žlutou kartu. Sigma o odvolání informovala na svém webu.

Foto: Vít Černý, ČTK

Zleva Šimon Falta z Olomouce a Petr Ševčík z Liberce.

Článek

Falta byl vyloučen v 82. minutě sobotního ligového utkání s Libercem za to, že přišlápl v běhu kotník Radimu Breitemu. Proske si situaci prohlížel na videu několik minut a poté se rozhodl udělit hráči červenou kartu. Přestože komise rozhodčích poté označila rozhodnutí za chybné, disciplinárka podle regulí musela Faltu potrestat

"Musíme vycházet ze zápisu o utkání a ze zprávy delegáta FAČR. Disciplinárka nemůže být dalším rozhodčím," uvedl po čtvrtečním zasedání předseda disciplinární komise Richard Baček. "Pokud rozhodčí, a to navíc na základě videa, vyhodnotil situaci na vyloučení, respektujeme to," dodal.

"My bychom mohli zasáhnout pouze tehdy, pokud by došlo k zásadnímu pochybení rozhodčího, pokud by například potrestal jiného hráče nebo pokud by se žádné závadné jednání vůbec nestalo. To není tento případ," vysvětlil Baček.

Reklama

Související témata: