Hlavní obsah

Míč před Dostálem zaplaval, zastal se střelec gólu Liberce chybujícího brankáře

Zlín

Po skvělém vstupu do sezóny teď prožívají fotbalisté Zlína méně povedené období. Po porážce s Baníkem padli před svými fandy i v předehrávce 11. ligového kola s Libercem (0:1) a z posledních tří zápasů tak vytěžili jediný bod. Prozatím se jim nedaří nahradit záložníka Traorého, který odešel do Slavie.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Liberce se radují po zápase ve Zlíně.

Článek

„Samozřejmě že nám tak kvalitní borec citelně chybí. My se ale musíme s jeho absencí vyrovnat. Vždyť v kádru máme na jeho post další dobré hráče. A musíme si počínat i víc týmově," přemítá zklamaný zlínský obránce Petr Buchta.

Uznal, že jeho mužstvo podalo proti Liberci v prvním poločase hodně špatný výkon. „Po pauze jsme se ale výrazně zlepšili a čtvrt hodiny jsme měli víc ze hry. Jenže pak bohužel přišlo vyloučení Podia a vzápětí lacině inkasovaný gól," posteskl si Buchta, který se nechtěl vyjadřovat k chybě brankáře Dostála, jenž propustil za svá záda Potočného střelu z velké dálky. „To nebudu komentovat," řekl jen.

Autor vítězné branky Slovanu Roman Potočný se Dostála zastal. „Mně střela parádně sedla. A míč před ním zaplaval. Já jsem každopádně rád, že skončil v síti," usmíval se Potočný, který litoval, že Liberečtí neskórovali z několika šancí už v prvním poločase. „Po pauze domácí začali nakopávat dlouhé balóny na svoje vysoké útočníky. Vyloučení Podia nám moc pomohlo, přesilovku jsme záhy zužitkovali," liboval si.

Trenér Liberce Zsolt Hornyák svoje hráče pochválil. „Od začátku utkání jsme šli za svým cílem, za předvedený výkon jsme si vítězství zasloužili. Mohli jsme vyhrát i vyšším rozdílem, kdyby se do přestávky ujaly tutovky Kerbra a Oršuly. Dobře jsme zahráli v obraně, náš gólman Nguyen musel řešit jen dvě vážnější situace v naší šestnáctce," netajil radost z tříbodového zisku.

Severočechům se podařilo ve Zlíně navázat na předchozí domácí triumf nad Olomoucí, předtím navíc postoupili v Brně i v poháru. „Kluci si teď počínají na hřišti soudržněji, bojují jeden za druhého. I zkraje sezóny jsme předváděli slušnou hru, ale teď se nám ji daří přetavit v body," těší Hornyáka.

Zlíňanům se naopak přestalo dařit. „Bohužel jsme podruhé v sezóně nedokázali skórovat. Máme sice solidních dvacet bodíků, ale chce to makat tvrdě dál. V osobě Traorého nám sice odešel jeden z nejlepších ligových fotbalistů, avšak my musíme v reprezentační pauze zvednout hlavy a po ní bychom měli v Olomouci zase zabrat," plánuje kouč Fastavu Michal Bílek.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články