Hlavní obsah

Ml.Boleslav - Baník 2:2Baník i bez Baroše mohl vést ligu, výhru v Boleslavi ztratil v nastavení

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Komličenko 1 : 0
49. Šindelář 1 : 1
56. Šašinka 1 : 2
94. Mareš 2 : 2
Záznam online reportáže

Mohli se z nich stát noví lídři. Stačilo ubránit standardku Mladé Boleslavi a fotbalisté Baníku vedli první ligu. Zkraje druhého poločasu na půdě Středočechů otočili dvěma rychlými góly z 0:1 na 2:1, i bez svého distancovaného vůdce Milana Baroše kráčeli k vítězství. O ně je v posledních vteřinách sobotního zápasu připravil domácí Mareš. A to už Středočeši hráli bez vyloučeného Matějovského.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Patrizio Stronati z Baníku Ostrava (vlevo ve výskoku) se raduje se spoluhráči z gólu.

Článek

V úvodním dějství na trávníku vládli domácí, ostravští bez distancovaného Baroše (za vyloučení se Slavií vyfasoval stop na pět zápasů) nestíhali. V 8. minutě se blýskl samostatnou akcí Přikryl, po sedmdesátimetrovém sprintu už ale neměl sílu, na Laštůvku vyslal slabou střelu. Poté si na kolmici za obranu sběhl Komličenko, který byl u míče dřív než Laštůvka. Následně přihrál před branku, kde pokus Přikryla vykopl metr před brankovou čarou Šindelář.

Vzápětí pálil z 25 metrů agilní Mareš. Tlak Středočechů sílil, chvílemi to byl hokejový zámek, gól visel ve vzduchu. Rány Mareše ale obrana zblokovala, poradila si i s mnohými centry ze stran. A když už se Komličenko ve vzduchu prosadil, Laštůvka mu hlavičku lapil. Brzy si však ruský útočník dal úspěšné repete: Ladra mu předložil míč jako na podnosu, Komličenko s přehledem trefil odkrytou branku. Byla to už jeho 11. trefa na podzim v lize.

Laštůvku notně nadzvedla, vyběhl až na polovinu hřiště, kde vyčinil útočníkovi Šašinkovi, že neustál souboj, který gólové akci předcházel. Mátožní Moravané si měli o přestávce v kabině co říct, kromě bezkrevného výkonu v prvním poločase nevystřelili ani jednou na branku. Zkraje druhé půle to však napravili a hned z toho byl gól. Po centru Hrubého z trestného kopu vyrovnal hlavou Šindelář. V boleslavské síti skončila i druhá ostravská rána mezi tyče. Hosté dokonali obrat z totožné situace, tentokrát se po přímém kopu Hrubého prosadil Ondřej Šašinka.

Vyrovnat mohl Pauschek, levačkou ale Laštůvku nepropálil. Podobně se vedlo také Konatému a Marešovi. A když byl v 85. minutě vyloučen domácí Matějovský, vypadalo to, že naděje domácích alespoň na bod vzaly za své. Jenže v samém závěru nastavení propálil Mareš všechno, co měl před sebou a rozvlnil síť Baníku.

11. kolo první fotbalové ligy:
FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 2:2 (1:0)
Branky: 38. Komličenko, 90.+4 Mareš - 49. Šindelář, 56. O. Šašinka. Rozhodčí: Zelinka - Pospíšil, Horák. ŽK: Takács, Keresteš, Matějovský - Mešaninov, Laštůvka, Procházka. ČK: 85. Matějovský. Diváci: 4556.
Mladá Boleslav: Šeda - Pauschek, Hůlka, Chaluš, Keresteš (60. Matějovský) - Takács, Mareš - Ladra (77. Džafič), Přikryl (71. Kateřiňák), Konaté - Komličenko. Trenér: Weber.
Ostrava: Laštůvka - Pazdera, Šindelář, Stronati, Fleišman - Fillo, Mešaninov (46. Jirásek), Hrubý, Holzer (85. Granečný) - Diop, O. Šašinka (74. Procházka). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: