Hlavní obsah

Zavřel oči a sestřelil Baník z prvního místa. Bod je stejně málo, byli jsme lepší, řekl boleslavský hrdina

Mladá Boleslav

S Mladou Boleslaví to vypadalo zle. V sobotním utkání 11. kola fotbalové ligy s Baníkem o gól prohrávala, navíc pět minut před koncem přišla o vyloučeného Marka Matějovského. Přesto dokázali Severočeši zachránit bod (2:2). Jejich spasitelem se stal Petr Mareš, který se trefil v posledních vteřinách nastavení. „Hráli jsme vabank. Rvali jsme centry do vápna a vyšlo to," řekl boleslavský záložník.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Mareš z Mladé Boleslavi a sparťan Michal Sáček.

Článek

Mířil jste při gólové střele?

Upřímně, nemířil. Zavřel jsem oči a chtěl jsem všechno přede mnou propálit. Povedlo se. Myslím, že jsme byli lepším týmem, bohužel máme jen bod.

Je pro vás vzpruhou, že jste dokázali vyrovnat v deseti proti Baníku, který má momentálně dobrou formu?

Baník je v nějaké euforii, má nastartovanou šňůru. Je silný na hřišti i v hledišti. Chtěli jsme ho porazit, měli jsme k tomu nakročeno, ale bohužel jsme zase začátek druhého poločasu prospali. Jsem aspoň rád, že jsme v deseti vyrovnali.

Hosté udeřili ze standardek, které mají silné. Co bylo špatně?

Špatně jsme je bránili. Osobní obrana zřejmě nefungovala. Nemůžeme být v našem vápně druzí.

Soupeře jste většinou přehrávali, někdy to vypadalo jako na házené, jak jste Baník obléhali...

Myslím, že první půle byla v naší režii. Opakovaně si říkáme, že do druhého poločasu musíme vstoupit aktivně. Uděláme dva blbé fauly, úplně stejné. Baník nás potrestal.

Pokračují vaše výkony jako na houpačce. Jeden týden jste schopní vyhrát o pět gólů, vzápětí o pět prohrát...

Výkony jsou nevyrovnané. Nevím, co k tomu říct. Opakujeme si to pořád dokola. Doufám, že nám pomůže reprezentační pauza. Že se trochu zklidníme a najedeme na vlnu jako po minulé přestávce, kdy jsme zvládli tři zápasy bez prohry.

Je psychicky náročné unést výkonnostní a výsledkové výkyvy?

Víme, že to v nás je. Máme silné kombinační mužstvo a šikovné hráče, ale možná někteří ještě nejsou tak vyspělí, aby si udrželi stejnou výkonnost. Možná tohle nás sráží. Ale mančaft má potenciál. Věřím, že půjdeme nahoru.

V zápasech Boleslavi padá nejvíc gólů. Vnímáte to?

Samozřejmě bychom raději, pokud bychom gólů dávali a dostávali méně a vyhrávali třeba jen o jeden. Nebudeme se ale zlobit, pokud branek v našich zápasech bude nadále padat hodně, když dáme vždycky o jednu víc.

V závěru dostal červenou kartu Marek Matějovský. Co se stalo?

Upřímně, vůbec nevím. Byl jsem otočený zády, a když jsem se otočil, viděl jsem jen červenou kartu. Ani jsem nevěděl, pro koho je. Nejdřív jsem si myslel, že je pro brankáře Baníku Laštůvku. Bohužel jsem se mýlil.

Reklama

Související témata: