Hlavní obsah

Jablonec - Slovácko 2:0Jablonec prodloužil mizérii Slovácka, u obou gólů byl Masopust

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Jovovič 1 : 0
38. Masopust 2 : 0
Záznam online reportáže

Jablonec

Slovácko padlo pošesté v řadě. V Jablonci prohrálo 0:2. Skóre z posledních šesti utkání má silně negativní 3:18. To Severočeši triumfovali v lize ve třetím utkání za sebou. Zůstávají na šestém místě, ale elitní pětce se přiblížili na dostřel.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Radost hráčů Jablonce z gólu, zleva Jakub Považanec, střelec Lukáš Masopust a Jan Chramosta. Severočeši se radují v utkání 11. kola se Slováckem.

Článek
Fotogalerie

Zelenobílí byli vysoce efektivní, mezi tyče mířili třikrát. Byli však jasně lepší. Od první minuty byla na Jablonci patrná velká pohoda, kterou nasál ze čtvrteční remízy 2:2 s Dynamem Kyjev v Evropské lize, proti němuž dokázal smazal dvoubrankové manko.

Tým Petra Rady se dostal do vedení už v 7. minutě, kdy se ve vápně zjevil levý záložník Vladimir Jovovič a po přesné nahrávce Lukáše Masopusta se černohorský reprezentant hlavou prosadil přes bránícího Jana Jurošku.

Domácí i dál drželi míč a předváděli pohledné akce, přestože k zakončení se až tak často nedostávali. Ve 31. minutě však krásně našel Jakub Považanec Masopusta, který upaloval sám na Michala Daňka. Křižnou střelou mířil vedle. Radovat se mohl až ve 38. minutě, kdy mu zleva nahrál po chybě Marka Havlíka Považanec a Masopust se prosadil ve druhém duele za sebou.

Hosté hráli v křeči, ale i oni si jednu solidní šanci vypracovali. Ve 28. minutě nacentroval před branku Juroška a Kuchta hlavičkoval pouze do Hrubého.

Ve druhém poločase už si Jablonec výhru v klidu pohlídal. Hosté se do vápna dostávali zřídka. Po hodině hry marně reklamovali ve vápně ruku jednoho z domácích hráčů. Přidat třetí gól mohl střídající Acosta, ale prudkou střelu hostující obrana dokázala zblokovat. V 76. minutě pálil Michal Trávník po brejku dvou na jednoho jen těsně vedle tyče. V závěru domácí nevyužili brejk, když Jan Chramosta s Vojtěchem Kubistou běželi po chybě Jiřího Krejčího sami na jednoho z obránců, Chramosta trefil jen Daňka. A když v 90. minutě hostující Filip Kubala orazítkoval jen tyč, zápas skončil výhrou Severočechů 2:0.

11. kolo první fotbalové ligy:
FK Jablonec - 1. FC Slovácko 2:0 (2:0)
Branky: 7. Jovovič, 38. Masopust. Rozhodčí: Lerch - Nádvorník, Fišer. ŽK: Lischka - Kuchta. Diváci: 2225.
Jablonec: Hrubý - Holeš, Hovorka, Lischka, Hanousek - Hübschman - Masopust (77. Kubista), Trávník, Považanec, Jovovič (64. Acosta) - Chramosta (89. Ikaunieks). Trenér: Rada.
Slovácko: Daněk - Juroška, Hofmann, Krejčí, Divíšek - Daníček - Navrátil, Janošek, Havlík (55. Sadílek), Rezek (39. Kalabiška) - Kuchta (65. Kubala). Trenér: Kordula.

Reklama

Související témata: