Hlavní obsah

Karviná - Dukla 0:2I Dukla umí vyhrát venku, vyloupila Karvinou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
64. Ďurica 0 : 1
90. Bílovský 0 : 2
Záznam online reportáže

Karviná

Fotbalisté Dukly Praha zvítězili v 11. kole první ligy v Karviné 2:0. Vítězství posledního celku tabulky zařídili ve druhém poločase Ján Ďurica a v nastavení Frederik Bilovský. Pražané si pod koučem Romanem Skuhravým připsali druhé vítězství v sezóně a první venkovní výhru po šesti prohrách za sebou. I přes výhru zůstává Dukla na posledním místě v tabulce, na týmy před sebou ztrácí dva body.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Dukly Praha (zleva): Ján Ďurica, Jan Holenda a Nikola Raspopovič oslavují gól.

Článek

Dukla se příliš nepodobala týmu, který by v sezoně ještě nebodoval venku. Možná i kvůli tristní bilanci hosté od výkopu vsadili na aktivní pojetí hry, které jim vyneslo územní převahu a v 17. minutě i první vyloženou šanci. Hostům pomohl šťastný odraz ve skrumáži, po němž pálil Brandner a jeho tečovaný pokus skoro zázračně vytáhl na brankové čáře gólman Berkovec.

Pražané byli v prvním poločase takřka ve všech statistických ohledech lepší, jen gólově svou aktivitu nevyjádřili. Také po další standardce vznikl v karvinském vápně zmatek, ve kterém se k dorážce dostal Schranz, ale jeho pokusu scházela přesnost.

Karviná herně zůstala ve stínu svých posledních utkání. Trenér Nádvorník se o přestávce pokusil oživit herní projev nasazením Ramireze místo Wágnera a minimálně chvilkový efekt to mělo. Krátce po změně stran se domácí dostali do první velké šance, ale rychlý výpad po ose Janečka - Letič zakončil Budinský přízemní střelou do nohou gólmana.

Pak se hra vrátila do starých kolejí a Dukla znovu převzala taktovku. Střelecké trápení však prodloužil Brandner, který se v 62. minutě ocitl sám před Berkovcem. Až v 64. minutě odemkl karvinskou bránu stoper Ďurica, který z přímého kopu technicky přes zeď trefil spodní odkrytý kout.

Karviná v závěrečné honbě za vyrovnáním zjednodušovala a otevírala hru, ale největší šanci to přineslo Dukle. Do totálně otevřené obrany hosté podnikli brejk v 84. minutě, ovšem Doumbia trefil jen tyčku. Pojistku tak až v nastaveném čase přidal Bilovský.

11. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Dukla Praha 0:2 (0:0)
Branky: 64. Ďurica, 90.+3. Bilovský. Rozhodčí: Ardeleanu - Mokrusch, Kožár. ŽK: Ramirez, Janečka, Guba - Tetour, Ďurica, Raspopovič. Diváci: 3612.
Karviná: Berkovec - Čolič (80. Krivák), Panák, Janečka, Moravec - Mertelj, Budínský - Ba Loua, Suchan (66. Guba), Letič - Wágner (46. Ramirez). Trenér: Nádvorník.
Dukla: Rada - Miloševič, Raspopovič (82. Ostojič), Ďurica, Souček (88. Chlumecký) - Bezpalec, Doumbia, Tetour (77. Bilovský) - Brandner, Djuranovič, Schranz. Trenér: Skuhravý.

Reklama

Související témata: