Hlavní obsah

Opava - Bohemians 1905 0:1Opava se rozloučila s brněnským azylem prohrou s Bohemians

MinutaMin. Tým Hráč Akce
68. Nečas 0 : 1
Záznam online reportáže

Brno

Fotbalisté Opavy se rozloučili v 11. ligovém kole s brněnským azylem prohrou 0:1 s Bohemians 1905. Slezané hráli takřka celý druhý poločas bez vyloučeného Petra Zapalače. V početní výhodě se prosadil Jakub Nečas, který ukončil 349 minut dlouhé čekání Pražanů na ligový gól. Opava mohla tři minuty před koncem vyrovnat, ale Nemanja Kuzmanovič neproměnil penaltu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Nečas z Bohemians oslavuje vítězství

Článek

Po oboustranně hodně opatrném začátku získala postupně Opava územní převahu, ze které ale mnoho nevytěžila. Poprvé vyzkoušel brankáře Valeše ve 14. minutě tvrdou dělovkou Zapalač.

Fotbalisté Bohemians se začali více osmělovat k útočení až po půlhodině hry. Ze tří slibných šancí ale ani jednou netrefili branku. Nejdříve Reiter v tísni poslal vysokou nahrávku do trestného území, kterou brankář Šrom pouze vyrazil, míč se dostal k Filipu Haškovi, jenž mířil nad břevno.

Podobnou nepřesnou mušku měl o chvíli později Nečas, jehož pokus o přehození opavského brankáře skončil na horní síti. Do třetice neuspěl po Reitrově pasu Záviška, jehož střela z boku minula branku. V závěru poločasu vynikl na druhé straně brankář Valeš, který stačil míč vyrazit.

Hned v úvodu druhého poločasu uviděla po sražení pronikajícího Reitera druhou žlutou kartu Zapalač. V početní výhodě získali Pražané výraznou územní převahu a tlak se podařilo hráčům Bohemians zúročit v 68. minutě. Po centru obránce Schumachera zcela volný Nečas střelou z voleje vstřelil úvodní gól.

Opava v závěra vsadila vše na útočnou kartu a v 87. mintuě mohl z pokutového kopu po faulu Filipa Haška na Smolu vyrovnat Kuzmanovič, ale jeho penaltu Valeš vyrazil. Bohemians jednobrankový náskok ubránili a z posledních osmi ligových utkání se dočkali druhé výhry.

Opava se porážkou rozloučila s brněnským azylem a příští domácí ligový zápas odehrají Slezané v sobotu 27. října proti Příbrami už v domácím prostředí.

11. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - Bohemians Praha 1905 0:1 (0:0)
Branka: 68. Nečas. Rozhodčí: Orel - Blažej, Kříž. ŽK: Zapalač, Puškáč - F. Hašek, Hilál, M. Hašek ml., Juliš. ČK: 47. Zapalač. Diváci: 1382.
Opava: Šrom - Simerský, Schaffartzik (75. Jurečka), Svozil - Hrabina, Zavadil, Kuzmanovič, Jursa (81. Janetzký), Zapalač - Kayamba (57. Puškáč), Smola. Trenér: Kopecký.
Bohemians: Valeš - Dostál, Bederka, Krch, Schumacher - Reiter (75. Juliš, 90. Šmíd), M. Hašek ml., F. Hašek, Záviška - Hilál, Nečas (78. Švec). Trenér: M. Hašek st.

Reklama

Související témata: