Hlavní obsah

Prohru beru na sebe, kál se opavský Kuzmanovič po zahozené penaltě

Rozlučka s brněnským azylem se fotbalistům Opavy nepovedla. V ligovém zápase s Bohemians 1905 se skoro celý druhý poločas museli obejít bez vyloučeného Zapalače a na následně inkasovaný gól už nedokázali odpovědět, přestože v úplném závěru zahrávali pokutový kop za faul Filipa Haška. Ten však kapitán domácích Nemanja Kuzmanovič nedal a Klokani slavili výhru 1:0.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Bohemians mohli být po utkání s Opavou spokojení. Vyhráli a gólman Roman Valeš zneškodnil penaltu

Článek

Brankář Pražanů Roman Valeš penaltovou střelu Kuzmanoviče vystihl. „Riskl stranu a míč vyrazil. Já jsem ale kopl penaltu špatně. Beru proto prohru na sebe. V deseti jsme dřeli do úmoru a kvůli mně nemáme ani bodík," kaje se Kuzmanovič. „O to víc se teď těšíme na náš zrekonstruovaný stadión. V Brně jsme si sice už zvykli, avšak doma je doma. Příště už tady chci nastoupit jedině proti Zbrojovce," říká srbský útočník.

Hrdina pražského týmu Valeš přiznal, že skočil doleva záměrně. „Měl jsem Kuzmanovičovy desítky dobře nastudované. Byla by velká škoda přijít s oslabeným soupeřem o dva body," oddechl si, že mu risk vyšel.

Kouč Bohemians Martin Hašek prozradil, že byl na syna Filipa, který strčením do Smoly penaltu zavinil, pořádně naštvaný. „Kdybychom z ní dostali gól, asi bych ho zabil," tvrdil v nadsázce. „Stejně mu ale vynadám, protože si nechal dát zbytečnou žlutou kartu. Je čtvrtá," neujde mladší z bratrů Haškových otcově hněvu.

Hašek dodal, že s tříbodovým ziskem je samozřejmě spokojený. „Zvlášť když nás trápí rozsáhla marodka, řada kluků nastoupila se sebezapřením. Utkání se vyvíjelo podle našeho přání, vyšel nám plán vstřelit vedoucí branku. Jen mě trochu mrzí, že jsme nedohráli duel s grácií, ale až do konce jsme se strachovali o vítězství. Nakonec všechno dobře dopadlo, a tak budeme mít v reprezentační pauze klid na práci a čas na doléčení zraněných," hledí už dopředu.

Haškův opavský kolega Ivan Kopecký lituje, že jeho mužstvo nedovedlo brněnskou derniéru aspoň k remíze. „I bod by byl vzhledem k průběhu střetnutí dobrý. Penaltu jsme ale bohužel neproměnili, to se ve fotbale občas stává. Teď už se těšíme, že na našem stadiónu odstartujeme novou éru opavského fotbalu. Vrátíme se na něj pohárovým duelem s Jihlavou a i tomuto zápasu přikládáme značnou důležitost," prozradil trenér Slezanů.

Reklama

Související témata: