Hlavní obsah

Jsem jako Ronaldo, culí se Matoušek. Radši má Messiho, za vzor pak Mbappého

Podzim měl ještě dohrát na hostování v dresu soupeře, jenže sešívaní si ho vzhledem k rozsáhlé marodce stáhli dřív. Pro mladého fotbalistu Jana Matouška byl ligový duel s mateřskou Příbramí (4:1) každopádně speciální. „Ani nevím, jestli bych slavil případný gól. Byl by můj první ve Slavii, ale zase bych ho dal týmu, který mi v tomhle kroku hodně pomohl,“ přemítá slávista. Dilema se nekonalo, branku nevstřelil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Matoušek ze Slavie v utkání proti svojí Příbrami.

Článek
Fotogalerie

Nejste už nervózní, že první trefa nepřichází?

Ani ne tak nervózní, spíš frustrovaný. Vím, že jak dám gól, tak mi to tam začne padat. Minulou sezónu jsem měl v druhé lize taky střelecky slabší podzim, na jaře jsem pak dal osm gólů.

Pilujete v tréninku víc zakončení?

Samozřejmě. Pan trenér mi říkal, že na tréninku trefím úplně všechno, v zápase ale nic... Stačí smůlu prolomit. Ronaldo přece také v prvních zápasech za Juventus nedal gól. Vůbec se k němu nepřirovnávám, jen říkám, že každý hráč si musí s týmem sednout.

Ronaldo je tedy váš vzor?

Kdepak, osobně mám radši Messiho. Teď je ale mým vzorem asi nejvíc Kylian Mbappé. (Zrovna v neděli se hvězda PSG ve francouzské lize blýskla čtyřmi góly v rozpětí pouhých 13 minut - pozn. red.) Snažím se hrát podobně jako on. Vtipné je, že je přitom mladší než já. (úsměv)

Hecoval jste se s bývalými spoluhráči z Příbrami?

Nejvíc asi s Honzou Rezkem, který mi přímo na hřišti říkal, ať mu nechodím na oči, jestli jim dám gól. Vlastně jsem ho poslechl...

Překvapilo vás, že za Příbram chytal poprvé v sezóně gólman Kočí a ne Švenger?

Jednou přijít muselo, že Kočí dostane šanci. Znám ho, tím spíš jsem měl dát gól, protože vím, jak na něj. Ještě před zápasem jsem si říkal, že na něj musím po zemi. Jenže po zemi jsem pak nevystřelil ani jednou.

Ve Slavii máte trochu jinou roli než v Příbrami, že?

Tady hraju v útoku, zatímco v Příbrami pod hrotem. Má role se tedy výrazně nezměnila, spíš mám teď ale za úkol nabíhat za obranu. Což také bylo v zápase vidět.

Reklama

Související témata: