Hlavní obsah

Plzeň zaplatí. Ale Sparta ještě víc

Praha

Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace potrestala Viktorii Plzeň pokutou 70 tisíc korun za porušené povinností pořádajícího klubu v ligovém utkání se Spartou. Důvodem je umožnění pronesení pyrotechniky na stadión a následné vhazování předmětů na hrací plochu. Potrestána byla i Sparta. Za nesportovní chování svých fanoušků včetně ničení zařízení plzeňského stadiónu zaplatí ještě víc - 80 tisíc korun.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Guélor Kanga (vlevo) ze Sparty a Roman Procházka z Plzně. Ilustrační snímek.

Článek

Pokutu 50 tisíc korun zaplatí také Slovácko za duel s Opavou. Mimo jiné za to, že fanoušek polil rozhodčího pivem. Jelikož je výtržník členem FAČR, bylo s ním zahájeno disciplinární řízení.

Ve druhé nejvyšší soutěži musí nováček Chrudim uhradit pokutu 30 tisíc korun za to, že v duelu s Hradcem Králové pořadatelská služba umožnila pronesení pyrotechniky a také vniknutí fanouška na hrací plochu. Za chování svých fanoušků v témže utkání zaplatí Hradec Králové 40 tisíc korun.

Jednozápasový trest za vyloučení v minulém kole první ligy dostali Pablo Podio ze Zlína, Marek Matějovský z Mladé Boleslavi a Petr Zapalač z Opavy. Kvůli čtyřem žlutým kartám přijdou o příští kolo Josef Šural ze Sparty a Filip Hašek z Bohemians Praha 1905.

Reklama

Související témata: